Vandring 12 November

VIDARS`S TUR I LEMONA- DISTRIKTET.

Denne gangen ønsker vi velkommen til en tur som ikke finnes i en noen turbok. Denne har jeg selv laget etter et forslag fra Johan Ekstrand.

Turen starter og slutter ved Tsangerides Winery. Den er 6,3 km lang og går gjennom vinmarker, jordbruksland, byr på flott utsikt over Lemona-distriktet og en spennende geologisk «happening». Selv om turen midtveis har en sammenhengende stigning på 100hm over en lengde på ca.1 km vurderer vi den som Lett/Middels. Vi regner med å bruke ca. 2-2,5 timer på turen.

Vi raster først etter at vi har gått turen. Eieren av Tsangerides Winery – Angelos Tsangerides – vil sette opp et langbord for oss ute på terassen der vi kan nyte vår medbrakte niste. Han vil fortelle litt om den økologiske driften samt by på smaksprøver. (og så kan man sikkert få kjøpt noen flasker også)

Han vil også, for de som vil, la oss ta en titt inne i produksjonslokalene .

Vi møtes i Landsbyen Letymvou kl.10:00. Hit kommer dere fra Kato Pafos ved å kjøre B7 mot Polis, ta av mot Tsada (E702) og fortsette på denne til Letymvou. Følg veien gjennom landsbyen til dere kommer til en stor plass med kornmølle og huskestaiv. Herfra kjører vi samlet til start.

Beregn ca. 35Min kjøretid fra Kato Pafos. Fra Pegia er det flere alternativer til Tsada.

Vel møtt!! Vidar (0047 90190174) og Helge.

10 Nov 2019

Go back to top