Svenskar i Pafos området SviP

I Pafosområdet på Cypern bor det ett par hundra svenskar. En del är bofasta och en del bor här delar av året. Svenskgruppen har under åren haft ett löst sammansatt nätverk och delat på information när vi kunnat. Nu har vi startat en förening SviP, för att strukturera och ge stadga åt alla de sociala aktiviteter som pågår i vår del av världen samt se till att alla nyanlända svenskar får en så bra introduktion till livet i Pafosområdet som möjligt.

Föreningen är öppen för alla som vill stödja föreningens verksamhet och målsättning, dvs oberoende av nationalitet.

Föreningen är politiskt oberoende och kommer att använda denna hemsida för att informera om middagar, möten och aktiviteter. Mer om föreningen kan du hitta under fliken Föreningen ovan.

Vi kommer ordna olika aktiviteter som Vandringar, Kulturutflykter, Vinprovningar, Kortspel, diverse sportaktiviteter samt andra sociala aktiviteter. Vi utvärderar kontinuerligt vilka aktiviteter vi skall hjälpa till att förmedla och anordna. Mer info finns under rubriken Aktiviteter. Under länkar kan ni finna ytterligare intressanta aktiviteter ordnade av andra som tex de engelska nätverken.

Vi ordnar månatliga träffar på någon lämplig Restaurang, för social samvaro, erfarenhetsutbyte samt information om pågående och kommande aktiviteter. Vi hoppas här, att även kunna diskutera ämnen som är av intresse för svenskgruppen som tex cypriotiska testamentsregler och försäkringsfrågor.

Kommande Aktuella aktiviteter och gångna händelser av speciellt intresse publiceras under rubriken Aktuellt. Klicka på en bild eller rubrik för mer information.

I vår Blogg finner du information om kommande och gångna händelser samt aktuella ämnen av gemensamt intresse.

Förslag till blog-ämnen emottages med tacksamhet (via länkat formulär).

Webbmasters för denna hemsida är Kerstin Åkerberg. 

 (Lämna tom)

 

 

Go back to top