Påminnelse, Utflykt Troodos 4 november 2016

Avresa 08.30 från Home Centers parkering i Paphos.

till TROODOS –KAKOPETRIA – KALOPANAYIOTIS – GALATA där vi besöker 3 av de kända målade Byzantiska kyrkorna som är listade på UNESCO:s världsarvslista och besöker en lokal vingård på hemvägen.

Resan startar österut och vi börjar vår klättring mot Trodos vid de låga kullarna när Asprokremmos damm. Vi kommer att stanna halvvägs upp mot Trodos antingen i byn Arsos eller Platres för ca. 20 minuters rast, för att sedan fortsätta vår klättring mot byn Kakopetria, en populär bergsby och rekreationsort.

Ett nödvändigt stopp på vägen är byn Kalopanayiotis, som är känd för sina hälsosamma svavel källor och Ayios Ioannis Lambadisits kyrkan, från början ett kloster som har fresker från 1200-1400-talet och ett latinskt kapell under ett enda sadeltak. Helgonets grav från 1000-talet kan ses under det trånga nordöstra valvet.

Vi fortsätter mot Kakopetria med ett stopp vid den kända kyrkan Agios Nikolaos tis Steyis (St. Nicholas of the Roof) som endast är täckt med väggmålningar från 1000-talet till 1600-talet, kyrkan har ett brant sluttande trätak.

Nu är det tid för lunch på någon lokal taverna. Vi kommer att ha tid att promenera och vila i byn Kakopetria, känt för sitt vackra torg och de många traditionella husen som har restaurerats.

Resan fortsätter mot byn Galatia med sitt intressanta läge och kyrkan Panayia (The Virgin) Podithou från 1500-talet som en gång var en klosterkyrka.

På vår resa tillbaks mot Paphos har vi planerat ett besök på en lokal vingård, vi bestämmer vilken vingård beroende på vilken typ av buss vi kommer att ha.

Vi kommer att vara tillbaks i Paphos runt 17.00.

Pris €45 pers (buss 53 säten)

 

Ulla som guide

Lunch med vin/vatten

Inträdesavgifter där så krävs

 

VÄLKOMNA Berit och Eva

 

Gör din anmälan snarast till svipafos.com eller [javascript protected email address], ange hur många personer samt gärna ett mobilnr, sista anmälningsdag den 28 oktober 2016. Det finns utrymme för flera.

23 Oct 2016

Go back to top