Utflykt torsdagen den 29 oktober 2015

Vi åker mot Limassol och vårt första stopp är den medeltida borgen Kolossi. Borgen byggdes ursprungligen i början av 1200-talet och tjänstgjorde som högkvarter för Johanniterridarna från Jerusalem ”the Grand Comandery of the Knights of the Order of St John of Jerusalem”. Senare på 1300-talet innehades borgen av Tempelriddarna ” the Knights Templar”, som under sin tid producerade och exporterade ett sött vin som blev känt som ”vin de Commanderie” (dagens Comandaria vin som är ett av de äldsta namngivna vinerna i världen).

Resan fortsätter till den pittoreska byn Lania för ett kort stop och rundvandring, byn är känd för sina lokala artister och den gamla vinpressen.

Vi kommer också att besöka ”Katarinas Home Made Sweet” där några av de bästa konserverade frukterna görs. Möjlighet att se oss omkring, smaka och köpa om man är intresserad.

Vid lunchtid stannar vi i den lugna byn Lofou där vi får avsmaka en typisk Cypriotisk meze med lokalt vin på Village Tavern of Lofou.

Efter lunch åker vi till byn Ayios Theodoros där vi besöker den lokala vingården Zambartas Winery, får en rundvandring och får smaka på det lokala vinet.

Vi återvänder till Paphos och är tillbaks ca 17:30.

Pris per person är beroende på antal personer i bussen.

I priset kommer att ingå:

Lyxig buss med a/c

Ulla som Guide

Inträde till Kolossi Castle

Lunch och vin i Lofou

Inträde och vinprovning på Zambartas.

Gör din intresseanmälan snarast.

Välkomna ombord 

Eva o Berit

 (Leave empty)

 


25 Sep 2015

Go back to top