Utflykt torsdagen den 29 oktober 2015

Vi åker mot Limassol och vårt första stopp är den medeltida borgen Kolossi. Borgen byggdes ursprungligen i början av 1200-talet och tjänstgjorde som högkvarter för Johanniterridarna från Jerusalem ”the Grand Comandery of the Knights of the Order of St John of Jerusalem”. Senare på 1300-talet innehades borgen av Tempelriddarna ” the Knights Templar”, som under sin tid producerade och exporterade ett sött vin som blev känt som ”vin de Commanderie” (dagens Comandaria vin som är ett av de äldsta namngivna vinerna i världen).

Resan fortsätter till den pittoreska byn Lania för ett kort stop och rundvandring, byn är känd för sina lokala artister och den gamla vinpressen.

Vi kommer också att besöka ”Katarinas Home Made Sweet” där några av de bästa konserverade frukterna görs. Möjlighet att se oss omkring, smaka och köpa om man är intresserad.

Vid lunchtid stannar vi i den lugna byn Lofou där vi får avsmaka en typisk Cypriotisk meze med lokalt vin på Village Tavern of Lofou.

Efter lunch åker vi till byn Ayios Theodoros där vi besöker den lokala vingården Zambartas Winery, får en rundvandring och får smaka på det lokala vinet.

Vi återvänder till Paphos och är tillbaks ca 17:30.

Pris per person är beroende på antal personer i bussen.

I priset kommer att ingå:

Lyxig buss med a/c

Ulla som Guide

Inträde till Kolossi Castle

Lunch och vin i Lofou

Inträde och vinprovning på Zambartas.

Gör din intresseanmälan snarast.

Välkomna ombord 

Eva o Berit

 (Lämna tom)

 


25 sep 2015

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery