Utflykt Larnaca 18 mars 2016

Avresa kl 08.30 från Debenhams parkering, Paphos.

Vi åker mot Larnaca, passerar Limassol och vårt första stopp blir i Choriokitia för att besöka en lokal bondgård och se hur man tillverkar ”Haloumi”. Vi får möjlighet att se och smaka på den färska, nygjorda osten.

Vårt nästa stopp för en guidad tur är på stenåldersbosättningen Choriokitia, ett av UNESCO:s världskulturarv som dateras till neolitisk tid.

Sedan fortsätter vi mot Larnaca, där vårt första stopp blir Hala Sultan Tekkesi Moskén och Saltsjön. Moskén är byggd 648 e.kr. och är nu en av de viktigaste heliga platser för muslimer.

Därefter tid för lunch på någon lokal taverna (lunch inkl. vin/vatten).

Efter lunch besöker vi den magnifika stenkyrkan Agios Lazarus från 800-talet, som är ett måste när man besöker Larnaca. Kyrkan är byggd av den bysantinske kejsaren Leo VI och den är ett av de bästa exemplen på bysantinsk arkitektur. Lazarus blev vigd till biskop av Kition av apostlarna Barnabas och Markus och Lazarus levde här i 30 år. Man kan se Lazarus grav under altaret i kyrkan.

Vi kommer att ha ledig tid över att promenera och njuta av ”Palm Tree” strandpromenad innan vi åker tillbaks till Paphos.

Åter i Paphos ca 17.30

 

Priset ovan baseras på minimum 33 personer. 55 Euro per person.

I priset ingår:

Luftkonditionerad buss

Ulla som Guide

Entréavgifter till Haloumi tillverkning & Choriokitia

Lunch inkl. vin och vatten

 

Eva och Berit

 (Lämna tom)

27 feb 2016

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery