Utflykt Larnaca 18 mars 2016

Avresa kl 08.30 från Debenhams parkering, Paphos.

Vi åker mot Larnaca, passerar Limassol och vårt första stopp blir i Choriokitia för att besöka en lokal bondgård och se hur man tillverkar ”Haloumi”. Vi får möjlighet att se och smaka på den färska, nygjorda osten.

Vårt nästa stopp för en guidad tur är på stenåldersbosättningen Choriokitia, ett av UNESCO:s världskulturarv som dateras till neolitisk tid.

Sedan fortsätter vi mot Larnaca, där vårt första stopp blir Hala Sultan Tekkesi Moskén och Saltsjön. Moskén är byggd 648 e.kr. och är nu en av de viktigaste heliga platser för muslimer.

Därefter tid för lunch på någon lokal taverna (lunch inkl. vin/vatten).

Efter lunch besöker vi den magnifika stenkyrkan Agios Lazarus från 800-talet, som är ett måste när man besöker Larnaca. Kyrkan är byggd av den bysantinske kejsaren Leo VI och den är ett av de bästa exemplen på bysantinsk arkitektur. Lazarus blev vigd till biskop av Kition av apostlarna Barnabas och Markus och Lazarus levde här i 30 år. Man kan se Lazarus grav under altaret i kyrkan.

Vi kommer att ha ledig tid över att promenera och njuta av ”Palm Tree” strandpromenad innan vi åker tillbaks till Paphos.

Åter i Paphos ca 17.30

 

Priset ovan baseras på minimum 33 personer. 55 Euro per person.

I priset ingår:

Luftkonditionerad buss

Ulla som Guide

Entréavgifter till Haloumi tillverkning & Choriokitia

Lunch inkl. vin och vatten

 

Eva och Berit

 (Lämna tom)

27 Feb 2016

Go back to top