Påminnelse! Utflykt 10 februari 2018

 

Cypriotiska godbitar

Heldagsutflykt lördagen den 10 februari.

Tillsammans med SviP (Svenskarna i Pafos) har vi satt samman en minnesvärd heldagsutfärd till den del av Cypern som få svenskar har besökt.

Vi åker från vårt hotell 8.45 och tar vägen via byarna Konia och Marathounta till Episkopi där det finns ett mycket sevärt naturmuseum. Vår guide Ulla tar oss runt och vi får veta det mesta om öns uppkomst, djurliv och natur. Vi ska också besöka den över 900-åriga  kyrkan Agios Ilarionas.

 Vi fortsätter vidare via Minthis Hills där vi planerar att besöka en av de eleganta 6,5 miljonersvillor som håller på att uppföras. Det är ett omdiskuterat jätteprojeket där golfbanan ingår som en viktig del.

Vi åker sedan vidare via Tsada till Kathikas för besök på en av Pafos bästa vinerier, Vasilikon Winery. Efter en kort tur i vineriet har vi möjlighet att smaka på tre av deras mest populära viner.  Ulla tar oss med på en guided tur genom det lilla vinmuseet.

Nästa stopp gör vi i byn Panayia (900 meter över havet) för att besöka Ärkebiskop Makarios födelseplats. Makarios var som bekant Cyperns första president. Har vi tid så gör vi ett besök i klostret Chryssoriagatissa, vars ikoner i basilikan är mycket sevärda, utsikten från klostrets terass är hisnande.

Vi avslutar med ett besök på Kolios vineri i den närliggande byn Statos-Ayios Fotios. Det är bland de större vinerierna på Cypern och producerar ca 400 000 flaskor vin årligen.Vi gör en rundtur i vineriet och äter sedan en mycket god och riklig cypriotisk lunch, något av det bästa jag ätit på Cypern. I samband med middagen kommer Kolios att ha en vinprovning där vi får möjlighet att smaka på hans bästa viner och veta mer om deras historia.

Vi räknar med att vara åter på hotellet  ca 16.30.

Utfärden genomförs om minst 25 personer vill åka med, annars ställs den in. Priset för allt är 50 euro per person.

Priset inkluderar

Buss

Entréavgift Naturmuseet

Entréavgift Vasilikon Winery inkl. vinprovning

Lunch på Kolios

Anmälan senast söndagen den 5 februari på nedanstående formulär, gärna tidigare om ni inte redan har anmält er. 

Välkomna

Kenneth

 

5 feb 2018

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery