Tuff avslutning och start på nya året här på Cypern

Nytt tillägg till gällande bestämmelser har utfärdats av hälsovårdsministeriet på Cypern. Från 18.00 tisdag den 29 december till 10 januari 2021 förbjuds nu närvaro av andra människor i sitt hem än de som är permanent bosatta där.

Det enda undantaget från det nya dekretet kommer att äga rum på nyårsafton, där upp till tio personer från högst två olika hushåll får träffas. De tio inkluderar minderåriga.

"På grund av den dåliga epidemiologiska bilden som har observerats på Cypern på senare tid, var vi tvungna att begränsa antalet personer i samma hus i ett försök att begränsa spridningen av viruset i samhället", säger ett meddelande som publicerades av hälsovårdsministeriet. 

På måndagen meddelades 751 positiva fall, vilket var en kombination av PCR-test och snabba tester. De senare räknas nu som bekräftade fall utan dubbelkontroll med PCR.

Enligt det nya reglerna undantas personer som tar hand om minderåriga när deras föräldrar inte är hemma, liksom de som tar hand om personer med funktionsnedsättning.

"Vi uppmanar emellertid dem att spendera så lite tid som möjligt i andras hem för att inte sätta dem i fara."

Allmänheten kan anmäla anonymt till polisen genom att vidarebefordra information om överträdelser till den specialenhet som inrättats för detta ändamål, 1460, 22 606 803 och 22 606 804.

Från och med onsdagen kommer endast ett minimum av människor att bemanna offentliga kontor fram till den 10 januari, och de flesta offentliga arbetare arbetar hemifrån.

Det rekommenderas också att den privata sektorn, när så är möjligt, ska tillhandahålla personal för att arbeta hemifrån.

Vi får hoppas på vaccinet och ett bättre nytt år 2021

Vacdcineringen har startat och förhoppningsvis kan livet bli normalt igen till våren/sommaren 2021. Då syns vi i Pafos.

Håll ut nya tider kommer
Styrelsen SviP

29 Dec 2020

Go back to top