Tisdagsvandring 19 November

TIRSDAGSTUR 19. NOVEMBER - HØSTENS SISTE.
RUNDT LANDSBYEN NATA.
Dette er også en helt ny tur vi ikke har gått tidligere.
Turen går i dalsiden ovenfor elven Xeros Potamos, og byr på panoramautsikt over dalen. Vi passerer gjennom landsbyen Nata hvor vi tar en stopp for energipåfyll (bananer er bra) ved kirken. Vi går mye på løst underlag denne gangen, men selvsagt er det også noe asfalt og betong.
Turen er ca.12 km lang, og vi regner med å bruke ca. 3,5 time. Den har to markante stigninger på snaue 50 høydemeter hver. Siden de er relativt korte så er de også bratte, men vi tar det rolig, og begge kommer tidlig på turen. Ellers er det som vanlig – litt opp og ned.
Turens lengde og stigninger gjør at vi vurderer den som krevende.
(Det er mulig å avkorte turen med ca. 3Km hvis det er noen som skulle ønske det)
Vi møtes vis a vis Periklis Taverna rett før man kommer inn i Nata kl. 10:00. Hit kommer dere ved å kjøre A6 retning Lemesos, avkjøring 46 , inn på E606 retning Ag. Varvara og Panagia. Etter ca. 7Km kommer krysset hvor man tar til høyre ned til Nata. Beregn ca. 30min. kjøretid fra Kato Pafos.
Som nevnt tidligere, blir det ikke vinsmaking etter turen denne gangen, men vi tar heller en felles lunsj . Det er derfor bestilt en enkel meze til 13 Euro + drikke på Periklis Taverna. Vi har bestilt for 20 personer, men det endelige antallet settes når vi ser hvor mange som kommer kl.10:00.
Et lite OBS til slutt – det kan være lurt å ha med ekstra sko i bilen – i dag var det klinete å gå etter regnværet så det var fint å skifte før hjemreisa.
Vel møtt!!
Hilsen Vidar (004790190174) og Helge.
16 Nov 2019

Go back to top