Tirsdagsvandring 8. mars 2022 – Episkopi og Ezousa-høydene

Forrige ukes stormer herjet med mandeltrærne, men ny blomstring er på vei, så med noe varme i været i de nærmeste dagene vil trærne igjen stå i full blomsterprakt til vår tirsdagsvandring fra Episkopi og langs den vestlige åsryggen over Ezousadalen, med flott utsikt over den frodige dalen og høydedragene opp mot Troodos.

Det er noen stigninger, så dette er en middels krevende vandring på ca 7½ km, stort sett på godt underlag.

 

Kjøreanvisning: Fra den store rundkjøringen ved begynnelsen av motorveien (A6) ta av mot Konia (ikke kjør ut på motorveien!) og følg E710 helt frem til Natursenteret før landsbyen Episkopi (veien ned til landsbyen er stengt). Beregn ca 30 min fra rundkjøringen ved motorveien. Vi benytter parkeringsplassen ved siden av Natursenteret (Environment Information Centre).

 

Turstart kl 10:00 og vi beregner at vandringen tar ca 2½ timer inklusiv en ”bananstopp” litt etter halvveis.

For de som måtte ønske det, vil vi etter vandringen spise lunch på tavernaen ”The Mansion of Stravoula” i landsbyen Konia ca kl 13:00 og ønsker selvsagt velkommen også de som ikke har kunnet delta på vandringen.

 

Kjøreanvisning til tavernaen: Fra den store rundkjøringen ved begynnelsen av motorveien (A6) ta av mot Konia (ikke kjør ut på motorveien!) og følg E710 ca 800 m (forbi Konia Tavern på venstre side) og ta til høyre (ved pharmacy) inn på Griva Digeni street og følg denne ytterligere ca 700 m, parkering ved kirken til venstre; og tavernaen ligger ca 50 m videre.

Som alltid på denne tiden av året må vi ta værforbehold, så ta kontakt om været virker usikkert. Eventuell kansellering vil også legges ut på Skandinavia-siden tidlig tirsdag morgen.

 

Vel møtt!

Gro og Jarle (96 875 045)

6 Mar 2022

Go back to top