Tirsdagsvandring 4. april 2023 – Pissouri Bay

Dette er en helt ny vandring, lagt til høydeplatået på østsiden av landsbyen Pissouri, med en fantastisk utsikt over Pissouri Bay, opp mot Troodos-fjellene og utover mot Akrotiri-halvøya.

 

Vi møtes kl 10:00 ved avkjøringen fra B6 til Pissouri Jetty som beskrevet nedenfor.

Dette er en ”middels” krevende vandring med 2 alternativer:

  • Lang løype på ca 9 km som beregnes å ta ca 2 – 2½ timer, og
  • Middels løype på ca 6½ km som beregnes å ta ca 2 timer

Det er lite skygge på vandringen, så ta med lue/hatt, og husk å få med nok vann. Halvveis på turen tar vi en ”bananstopp”.

 

Kjøreanvisning:

Kjør motorveien A6 fra Paphos til avkjøring 40A (Pissouri), beregn ca 20 min fra start av motorveien. Ta til høyre (mot kysten) og deretter (ved Rantzo Restaurant) til venstre inn på B6 (gamleveien mot Limassol) ca 2¼ km frem til avkjøring til høyre, skiltet mot Pissouri Jetty.

 

Her møtes vi, og kjører samlet videre kl 10:00

Kartlink for startpunkt for selve vandringen: https://goo.gl/maps/Hk8VwhCnAn89AiyP7

 

For de som måtte ønske det, vil vi etter vandringen spise lunch på Captain’s Bay i Pissouri Bay ca kl 12:30 – 13:00 og ønsker selvsagt velkommen også de som ikke har deltatt på vandringen.

 

Kjøreanvisning til restauranten: Som beskrevet ovenfor, men fra B6 kjør inn på Kalamonas Street og etter ca 200 m til venstre inn på Ampelonon Street og følg denne veien helt ned til Pissouri Bay, ca 3½ km etter avkjøringen fra B6. Like før veien slutter, ta til venstre ned til kommunal (gratis) parkeringsplass, ved siden av Captain’s Bay.

 

Selv om vi nå er i påskeuken må vi fortsatt ta værforbehold, så ta kontakt om været virker usikkert. Eventuell kansellering vil også legges ut på Skandinavia-siden tidlig tirsdag morgen.

 

Vel møtt!

Gro (99 207 018) og Jarle (96 875 045)

 

----------------------

(For de som ønsker utfordringen med selv å finne veien helt frem, eller som kommer for sent til møtestedet ved B6, her er veibeskrivelsen videre: Fra B6 avkjøringen, kjør inn på Kalamonas Street og etter ca 200 m til venstre inn på Ampelonon Street mot Pissouri Bay. Ca 2½ km etter avkjøring fra B6 ta til venstre ved skilt ”Ampeli Restaurant” og etter ca 200 m ta til høyre inn på Melanda Street, opp en bratt bakke og gjennom en skarp sving til venstre, følg videre opp bakken og veien videre til den slutter, der parkerer vi)

 

1 Apr 2023

Go back to top