Tirsdagsvandring 31. januar 2023 – Aphrodites Hills

Vi starter året med en ny vandring som er lagt til et høydeplatå et stykke øst for ”Vindmølleparken” (tidligere vandring), med en fantastisk utsikt til ”alle kanter”. Og etter den varme vinteren og en nylig regnskur, er vårens blomstring oppe på platået nå i full gang.

Vandringen er lett til middels krevende, går stort sett på grusveier, med lengde ca 7½ km og med flere muligheter for alternativ retur som reduserer lengden til ca 3 km og ca 4½ km.

Vi møtes kl 10:00, og vi beregner å bruke ca 2½ time, inklusiv en ”bananstopp” litt etter halvveis i vandringen.

 

Kjøreanvisning:

Kjør motorveien A6 fra Paphos til exit 43, ta til høyre ned til B6 (”gamleveien”), deretter til venstre (retning østover), og etter ca 300 m ta til venstre igjen inn på Agapinoros Avenue. Denne veien er ganske smal, går først under motorveien og snor seg deretter oppover gjennom et øde landskap, før den går gjennom bebyggelsen på oversiden av golfanlegget. Følg denne veien til asfalten slutter, etter ca 3½ km fra avkjøringen på B6, og vi møtes der.

 

Beregn ca 30 – 40 min fra begynnelsen av A6 i Paphos til møtestedet.

Vi planlegger etter vandringen å kjøre innom Kouklia for å spise lunch på The Meeting Place ca kl 13:00 – 13:30 og ønsker selvsagt velkommen også de som ikke har kunnet delta på vandringen. The Meeting Place ligger nær den gamle kirken og parkeringsområdet for Palaipaphos Museum og Temple of Venus.

Vi er nå i en årstid da vi må ta værforbehold. Ta kontakt med oss om været er usikkert.

 

Vel møtt!

Gro (99 207 018) og Jarle (96 875 045)

28 Jan 2023

Go back to top