Tirsdagsvandring 3. mai 2022 – Vindmølleparken ved Kouklia

 

Denne vandringen finner sted like ved de store vindmøllene som ligger mellom Kouklia og Alektora, i et landskap med forrevne fjellsider og dype raviner, og med storslått utsikt mot havet. Som alltid i et kupert terreng blir det noen bakker opp, og noen bakker ned. Men det er ”snille” stigninger, vandringen er middels krevende og går stort sett på grusveier, med total lengde ca 8½ km. Underveis er det også mulig å velge en alternativ retur som reduserer lengden til ca 5½ km.

Vi møtes kl 10:00, og vi beregner å bruke ca 2½ time, inklusiv en ”bananstopp” litt etter halvveis.

Kjøreanvisning:

Kjør motorveien A6 fra Paphos til exit 43, ta til høyre ned til B6 (”gamleveien”), deretter til høyre (retning Paphos), og etter ca 300 m ta til høyre igjen (skiltet mot Venus Rock), inn på Athinon Avenue og frem til en rundkjøring. Vi møtes til venstre for denne rundkjøringen på et lite parkeringsområde og kjører deretter samlet de neste 10 min til startpunktet for vandringen. Beregn 20 – 25 min fra begynnelsen av A6 i Paphos til møtestedet.

For de som måtte ønske det, vil vi etter vandringen kjøre innom Kouklia for å spise lunch på The Meeting Place ca kl 13:00 og ønsker selvsagt velkommen også de som ikke har kunnet delta på vandringen. The Meeting Place ligger nær den gamle kirken og parkeringsområdet for Palaipaphos Museum og Temple of Venus.

 

Vel møtt!

Jarle (96 875 045)

30 Apr 2022

Go back to top