Tirsdagsvandring 15. mars 2022 – Pissouriplatået

Våren på Kypros har i år latt vente på seg, men nå er blomstringen i full gang ute på Pissouriplatået, et område med vekslende natur og med fantastisk utsikt utover Middelhavet.

 

Vi møtes kl 10:00 på parkeringsplassen som beskrevet nedenfor. Dette er en relativt enkel vandring på ca 8½ km som beregnes å ta 2 – 2½ timer inklusiv en ”bananstopp” ytterst på platået.

 

Kjøreanvisning: Kjør motorveien A6 fra Paphos til avkjøring 40A (Pissouri), beregn ca 20 min fra rundkjøringen i Paphos. Ta til høyre (mot kysten) og deretter til høyre inn på B6 (gamleveien retning Paphos) frem til avkjøring til venstre (ved en blomsterhandel) skiltet mot Pissouri; fra motorveien til denne avkjøringen ca 1½ km. Etter ca 500 m oppover, i en stor sving ta av til høyre (ved Panorama Lounge) og følg denne veien oppover ca 600 m til Hill View Restaurant, og vi parkerer på plassen til høyre rett overfor denne restauranten.

 

For de som måtte ønske det, vil vi etter vandringen spise lunch på Hani Restaurant nede på B6 ca kl 13:00 og ønsker selvsagt velkommen også de som ikke har kunnet delta på vandringen.

 

Kjøreanvisning til Hani Restaurant: Fra Paphos som beskrevet ovenfor, men ved avkjøringen opp mot Pissouri, fortsett ca 300 m videre langs B6 (retning Paphos) forbi Papantoniou Supermarket og restauranten ligger til høyre, med parkeringsareal på venstre side av veien.

 

Som alltid på denne tiden av året må vi ta værforbehold, så ta kontakt om været virker usikkert. Eventuell kansellering vil også legges ut på Skandinavia-siden tidlig tirsdag morgen.

 

Vel møtt!
Gro og Jarle (96 875 045)

13 Mar 2022

Go back to top