Tirsdagsvandring 10. mai 2022 – Droushia

Denne vandringen er lagt til området omkring landsbyene Droushia og Ineia, med praktfull utsikt mot havet. Underveis vil vi passere flere store fjellformasjoner som ble til for noen millioner år siden da den afrikanske ”tectonic plate” gled inn på undersiden av Kypros og forårsaket at store steinmasser ble ”skutt opp” til overflaten.

Vandringen er middels krevende og går for det meste på fast underlag, med total lengde ca 8½ km. Underveis er det mulig å velge en alternativ retur som reduserer lengden til ca 5½ km. Og for de som ønsker en lett og kortere tur, foreligger det også et alternativ på ca 3 km.

Vi møtes ved Droushia Heights Hotel kl 10:00, og vi beregner å bruke ca 2½ time, inklusiv en ”bananstopp” litt etter halvveis, husk å ta med vann.

 

Kjøreanvisning:

Fra Paphos følg B7 (Polisveien) og like etter Stroumbi ta av til venstre E711 mot Kathikas og i krysset ved Fytos Taverna (hvor E709 kommer inn fra venstre) fortsett rett frem på E711 ca 4,4 km til avkjøring til venstre mot Droushia.

Fra Coral Bay/Peyia følg E709 til Kathikas og i krysset ved Fytos Taverna fortsett rett frem på E711 ca 4,4 km til avkjøring til venstre mot Droushia.

Droushia Heights Hotel (moderne stor og hvit bygning) ligger til venstre før selve landsbyen, vi parkerer på oversiden av hotellet, og vandringen går ut derfra.

For de som måtte ønske det, vil vi etter vandringen spise lunch på Fytos Taverna ved krysset mellom E709 og E711 ca kl 13:00 og ønsker selvsagt velkommen også de som ikke har kunnet delta på vandringen.

 

Vel møtt!

Jarle (96 875 045)

7 May 2022

Go back to top