Tirsdagsvandring 1. november 2022 – Episkopi, høydene over Ezousadalen

Denne vandringen går langs den vestlige åsryggen ovenfor Ezousa-dalen med flott utsikt over den frodige dalen og høydedragene opp mot Troodos.

 

Også denne gangen legger vi opp til valgmuligheter som følger:

  • Kort løype: En lett vandring på fast underlag, med lengde ca 1½ – 2½ km
  • Middels løype: Lett/middels krevende, med lengde ca ca 4½ – 5 km
  • Lang løype: Middels krevende, med lengde ca 8½ km

Alle løyper starter og avsluttes på samme sted, og som alltid er det noen stigninger, men disse er ikke krevende og går for det meste på grusveier/fast underlag.

Kjøreanvisning: Fra den store rundkjøringen ved begynnelsen av motorveien følg skilter mot Konia (ikke kjør ut på motorveien!) og følg E710 helt frem til landsbyen Episkopi. Beregn ca 30 min fra rundkjøringen ved motorveien.

 

Vi benytter den nye parkeringsplassen på høyre side, tvers overfor klippeveggen ”The Rock”, like før innkjøringen til selve landsbyen.

 

Turstart kl 10:00 og vi beregner at vandringen tar ca 2½ timer inklusiv en ”bananstopp” litt etter halvveis.

 

Etter vandringen kan Pambo’s Taverna i landsbyen by på forfriskninger, men dessverre ikke matservering. Så for de som måtte ønske det, vil vi etter vandringen spise lunch på tavernaen ”The Mansion of Stravoula” i landsbyen Konia ca kl 13:00 – 13:30 og ønsker selvsagt velkommen også de som ikke har kunnet delta på vandringen.

Kjøreanvisning til tavernaen: Vi vil kjøre ”samlet” fra Episkopi til Konia tilbake langs E710 ca 7,7 km, til venstre inn på Aresteidi Tziamali Str ca 500 m og til høyre på Feidia Stokkou Str ca 50 m og tavernaen ligger opp til høyre.

 

Kjøreanvisning til tavernaen for de som kommer fra Paphos: Fra den store rundkjøringen ved begynnelsen av motorveien (A6) ta av mot Konia (ikke kjør ut på motorveien!) og følg E710 ca 800 m (forbi Konia Tavern på venstre side) og ta til høyre (ved pharmacy) inn på Griva Digeni Str og følg denne ytterligere ca 700 m, parkering ved kirken til venstre; og tavernaen ligger ca 50 m videre.

 

Vi er nå kommet inn i november måned, så på denne tiden av året må vi ta værforbehold. Ta derfor kontakt om været virker usikkert. Eventuell kansellering vil også legges ut på Skandinavia-siden tidlig tirsdag morgen.

 

Vel møtt!

Gro (99 207 018) og Jarle (96 875 045)

29 Oct 2022

Go back to top