TIRSDAGSTUR 16. NOVEMBER.

EZOUSA-DALEN.

Tirsdagens tur ble testgått i dag, og det ble oppdaget en stor overraskelse – Vi kommer til å bli våte på beina!!

På tilbakeveien gikk jeg på en vanndam som faktisk er umulig å komme forbi innen rimelighetens grenser. Jeg prøvde å legge ut tråkkstein, men det gikk ikke særlig bra. Enten tar man av seg fottøyet eller vasser over med skoa på. Ta derfor med ekstra sokker/sko etter behov.

For en del år siden tok Ørjan oss med til Episkopi og Ezousadalen for første gang. Nå har Ezousadalen blitt en av våre turklassikere – så enda en gang skal vi vandre en tur her. Om dette blir siste gang vil fremtiden vise – det er besluttet at den nye motorveien mellom Pafos og Polis skal gå opp gjennom denne dalen.

Vi starter og slutter på picnic-site nede i dalen. Turen går innover i dalen og opp til den forlatte landsbyen Pitargou. Her inne tar vi dagens rast før vi går tilbake. Turen er ca. 9 km og vi beregner å bruke ca. 3-3,5 time. Det er ingen spesielt tunge stigninger så vi vurderer dette til en middels krevende tur.

Vi møtes på P-plass rett før man kjører inn i Episkopi kl.10:00. Herfra kjører vi samlet til start.

Kjør vei A 710 fra den store rundkjøringa på starten av motorveien A6. Beregn ca. 25-30 min. kjøretid fra den store rundkjøringa opp til Episkopi.

I Episkopi er det bare en enkel taverna så det er nok flytende forfriskninger som gjelder her etter turen.

Vel møtt til Tirsdagstur.

Vidar (0047 90190174) og Helge

13 Nov 2021

Go back to top