Tack och farväl till svenska ambassadörsparet på Cypern

 

Onsdagen den 22 juni 2016, var det dags för svenska ambassadören Klas Gierow och hustru Catherine att ta adjö efter fyra år i Nicosia. Vi var många som denna kväll hörsammat inbjudan , att komma till det vackra svenska residenset. Redan flera kvarter från residenset ringlade ambassadbilarna fram och svenska flagganpå residenset hälsade välkommen.
 
Det officiella Cypern var väl representerat med bl a förre  presidenten Vassilou med maka Androulla . FN med både SRSG Buttenheim och UNFICYP generalen Kristin Lund. Ambassadörer och andra diplomater tillsammans med andliga representanter och så vi svenskar från hela ön.
 
Klas höll ett fint tacktal och berättade hur bra han trivs med uppdraget att representera Sverige på Cypern. Han såg tillbaka på en 40 årig tjänstgöring på UD med placeringar i Sydamerika, Asien bl a - alltid på platser , där diplomatin sattes på extra prov.
 
Ett speciellt tack till alla kollegerna , svenska och lokala på svenska ambassaden och särskilt till ambassadör Arund , hans finska kollega på den gemensamma finsk-svenska ambassaden i Nicosia.
 
Flera nämndes och tackades, med mest och till slut - hustru Catherine, som om ett par dagar också fyller, år med en stor vacker bukett , med Cyperns blommor och naturligtvis en kyss.  
 
Stora applåder och skål !
 
Närvarande svenska ställde upp och framförde ' Den blomstertid nu kommer 'och ' Idas sommarvisa ' även vi fick applåder...
 
Med detta tog vi , Juliette och jag farväl och satte fart mot Limassol resp Vouni iden varma vackra Cypern - natten. Ännu en gott minne rikare.

Per

 

Vi önskar alla en trevlig midsommar.

Styrelsen

Maina, Eva, Kiki och Millan
 

23 jun 2016

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery