Tack och farväl till svenska ambassadörsparet på Cypern

 

Onsdagen den 22 juni 2016, var det dags för svenska ambassadören Klas Gierow och hustru Catherine att ta adjö efter fyra år i Nicosia. Vi var många som denna kväll hörsammat inbjudan , att komma till det vackra svenska residenset. Redan flera kvarter från residenset ringlade ambassadbilarna fram och svenska flagganpå residenset hälsade välkommen.
 
Det officiella Cypern var väl representerat med bl a förre  presidenten Vassilou med maka Androulla . FN med både SRSG Buttenheim och UNFICYP generalen Kristin Lund. Ambassadörer och andra diplomater tillsammans med andliga representanter och så vi svenskar från hela ön.
 
Klas höll ett fint tacktal och berättade hur bra han trivs med uppdraget att representera Sverige på Cypern. Han såg tillbaka på en 40 årig tjänstgöring på UD med placeringar i Sydamerika, Asien bl a - alltid på platser , där diplomatin sattes på extra prov.
 
Ett speciellt tack till alla kollegerna , svenska och lokala på svenska ambassaden och särskilt till ambassadör Arund , hans finska kollega på den gemensamma finsk-svenska ambassaden i Nicosia.
 
Flera nämndes och tackades, med mest och till slut - hustru Catherine, som om ett par dagar också fyller, år med en stor vacker bukett , med Cyperns blommor och naturligtvis en kyss.  
 
Stora applåder och skål !
 
Närvarande svenska ställde upp och framförde ' Den blomstertid nu kommer 'och ' Idas sommarvisa ' även vi fick applåder...
 
Med detta tog vi , Juliette och jag farväl och satte fart mot Limassol resp Vouni iden varma vackra Cypern - natten. Ännu en gott minne rikare.

Per

 

Vi önskar alla en trevlig midsommar.

Styrelsen

Maina, Eva, Kiki och Millan
 

23 Jun 2016

Go back to top