SviP månadsbrev mars 2015

 Nu lyser solen igen och vårblommorna har slagit ut i all sin prakt, första mimosaträden har börjat blomma och de flesta av oss Svipare är här eller kommer under månaden. Vädret för golf och vandringar är åter stabilare. Några bakslag blir det säkert, men inte många fler regndagar, dammarna är välfyllda och värmen är på gång.

Den 2 mars kommer Maina att genomgå en planerad operation för bråck och under hennes konvalescens övertar Eva hennes arbete.

Hotell Anemis byggnation av boulebanorna pågår. Man har bestämt att göra projektet lite mera ambitiöst genom att anlita en landskapsarkitekt som ska se till att området runt banorna blir vackert. Träd som skuggar på dagen samt kvällsbelysning, detta gör att projektet blir försenat. Bengt Osswald kommer att hålla koll och återkommer med mer info när vi kan starta. Hotallet har blivit SviPs hemvist. Vi har tillgång till deras konferensrum och i framtiden även det fina område som skapas runt boulebanorna, dessutom finns många svenska hotellgäster som reser med AKIgolf och QUAD där under vintermånaderna.

MÅNDAGAR 2, 9, 16, 23, 30 MARS, PLATS HOTELL ANEMI

BOKHYLLAN som nu också innehåller filmer och talböcker startar kl 16.00, kom och ta en fika med Millan. Ingen föranmälan.

TRIVSELBRIDGEN startar kl 17.30

Alla som deltagit föregående måndag är anmälda, avanmäl om du inte kan komma. Kvällen avslutas med en gemensam måltid kl 19.30.

Som ny anmäl dig snarast till Lars-Åke, lars@addness.eu

VANDRINGAR TISDAGAR 3, 10, 17, 24, 31 MARS

Vandringarna beslutas vecka för vecka och läggs ut på hemsidan i helgen före nästa vandring. Ingen föranmälan.

GOLF ONSDAGAR 4, 11, 18, 25 MARS, STARTTID KL 8.40

Varje onsdag arrangeras svensk golf på Secret Valley anmäl dig till hwigforss@gmail.com senast måndag.

TÄVLINGSBRIDGE TORSDAGAR 5, 12 19, 26 MARS, PLATS Restaurang DA VINCI  

Vi spelar torsdagar 17.00. Intresseanmälan önskas senast måndag 15.00 till Anita Linholm, anita.lindholm@gmail.com.

SÖNDAG DEN 22 MARS, PLATS HOTELL ANEMI

GUDSTJÄNST KL 15.00

I år kommer vi att för första gången förlägga gudstjänsten till konferensrummet på hotell Anemi. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe som hotellet bjuder på, själva får vi hålla med kaffebröd. Vill du bjuda på något gott till kaffet skicka ett e-mail till [javascript protected email address].

VÅRBUFFÉ KL 19.00

På söndag kväll den 22 mars hade vi planerat valvaka, men då den inte blev av, bestämde vi i stället att ha en vårbuffé med lite allsång och föredrag. Inbjudan kommer senare.

FÖREDRAG TISDAG DEN 24 MARS KL 18.00, PLATS HOTELL ANEMI

Sune Olsson kommer att fortsätta föreläsa om sina historiska iakttagelser under ämnet

"Livet på Cypern i dag  jämfört med livet i Romarriket för 2000 år sedan "

Vin och snacks, till följerföljande frågestund, kostnad 7 €.

PÅSKMIDDAG DEN 4 APRIL KL 16.00

I år kommer svenska påskafton en vecka före den grekisk-ortodoxa påsken och vi kommer att arrangera en påskmiddag på svenska påskafton med vår sedvanliga underhållning.

Vi vill senast den 15 mars, ha en föranmälan och veta om du, med eller utan gäster tänker komma på vår påskmiddag den 4 april. Detta med anledning av att vi ska beställa ansjovis och sill från Sverige. Anmäl ditt intresse till svipafos.com ange påsk och hur många ni blir eller skriv till [javascript protected email address].

Välkommen till våra aktiviteter

Styrelsen SviP

Maina, Eva, Kiki och Millan

 (Lämna tom)

 


1 mar 2015

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery