SviP Gott nytt År 2016

Kylan har slagit till på Cypern, många vägar i bergen är bara tillåtna att köra med snökedjor eller fyrhjulsdrift. Men solen och värmen är på väg tillbaka och vi kan snart ta på shorts igen.

Den 5 januari kommer barnen på "Paphos children care center" att få sin julklapp från oss genom ett besök på Paphos Zoo. Priset per barn har förhandlats ned från 15 € till 3 €, vilket gör att mer pengar blir över till inköp av datautrustning.

 

6 januari Epiphany, ORTODOXA JULAFTON, SISTA DAGEN PÅ JULLOVET

Helgdag, den grekiska kyrkan firar den här dagen till minne av Kristi dop. Efter gudstjänsten blir det en procession till stadens hamn runt kl 10.20 -11.00. Här håller man olika religiösa ritualer, en av dem är att prästen kastar ett kors i vattnet som unga pojkar och flickor dyker efter. Ritualen upprepas tre gånger. i år har man lovat varmt väder i luften, men medelhavet håller nog en temperatur som liknar Östersjön en hyfsad svensk sommardag. Ingen avundas de modiga ungdomarna som dyker ner i vattnet, få se hur många som vågar hoppa i.

 

BOULE

Monica och Stig startar upp boulespelet på torsdag den 7 januari 2016 samling kl 9.45 vid hotell Anemis boulebanor. Intresse finns från Televinken ungdomarna och andra som är upptagna/jobbar i veckan, vilket innebär att vi flyttar måndagsspelet till söndagar, start 10 januari med samling kl 10.45 vid hotell Anemis boulebanor.

 

BOKHYLLAN

Millan finns på plats på hotell Anemi med start tisdag den 12 januari mellan kl 16.00-17.00 och därefter samma tid alla tisdagar under januari och februari 2016.

 

ANDRA AKTIVITETER

Bridge och golf räknar vi med att starta upp i februari, hör av dig om du vill starta tidigare.

 

MEDLEMSAVGIFT 2016

Du som ännu inte betalt medlemsavgift för 2016 kan betala in den till vårt bankkonto eller till någon av hos i styrelsen. Bankkonto information finner du under rubriken "bli medlem". Avgiften är samma som tidigare år €20 per person.

 

GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET

Styrelsen

Maina, Eva, Kiki och Millan

 

 

 

 

 

 

 

3 jan 2016

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery