Sommarlov för bokcirkeln

Tre glada bokentusiaster samlades för ett par dagar sedan på Hotell Anemi för säsongsavslutning i föreningens bokcirkel. Samtalet hade sin utgångspunkt i romanen Små stora saker av den amerikanska författaren Jodi Picoult. En samtidsroman, som tar upp frågeställningar om diskriminering och rasism. Trots det angelägna temat hade romanen inte lyckats engagera bokcirkelns deltagare och mottagandet var svalt. ”Bokens intrig var alltför förutsägbar”, var den allmänna uppfattningen.

Bokcirkelns nästa träff blir söndagen den 22 september kl 15 på Hotell Anemi. Till dess är läsuppgiften den historiska romanen Dottern (Isabergs Förlag) av författaren Maria Gustavsdotter. Boken är den första i trilogin Fem pärlor till jungfruns krona och följer den unga kvinnan Gertraud i Kalmar från 1527 och framåt. Trilogin är en romanserie om kvinnors liv och möjligheter – eller brist på möjligheter – att råda över sina egna liv. Boken finns både som e-bok och i pappersformat.

Vi återkommer senare i höst till boken En levnadsberättelse av Berthil Åkerlund, som handlar om fredspristagaren 2018, Denis Mugwege.

6 maj 2019

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery