Sommarlov för bokcirkeln

Tre glada bokentusiaster samlades för ett par dagar sedan på Hotell Anemi för säsongsavslutning i föreningens bokcirkel. Samtalet hade sin utgångspunkt i romanen Små stora saker av den amerikanska författaren Jodi Picoult. En samtidsroman, som tar upp frågeställningar om diskriminering och rasism. Trots det angelägna temat hade romanen inte lyckats engagera bokcirkelns deltagare och mottagandet var svalt. ”Bokens intrig var alltför förutsägbar”, var den allmänna uppfattningen.

Bokcirkelns nästa träff blir söndagen den 22 september kl 15 på Hotell Anemi. Till dess är läsuppgiften den historiska romanen Dottern (Isabergs Förlag) av författaren Maria Gustavsdotter. Boken är den första i trilogin Fem pärlor till jungfruns krona och följer den unga kvinnan Gertraud i Kalmar från 1527 och framåt. Trilogin är en romanserie om kvinnors liv och möjligheter – eller brist på möjligheter – att råda över sina egna liv. Boken finns både som e-bok och i pappersformat.

Vi återkommer senare i höst till boken En levnadsberättelse av Berthil Åkerlund, som handlar om fredspristagaren 2018, Denis Mugwege.

6 May 2019

Go back to top