Cypern Nyheter info från Cypriotiska ambassaden i Sverige okt 2014

I nyhetsbreven (s.k. fact sheets) utgivna av den statliga cypriotiska Press- och Informationsbyrån (PIO), se bifogade bilagor, följer en uppdatering av den senaste månadens politiska och ekonomiska händelseutveckling i Cypern.

Där kan ni bl.a. läsa om att Cyperns president tillfälligt avbrutit grekcyprioternas deltagande i de FN-ledda förhandlingarna med den turkcypriotiska sidan, p.g.a. Turkiets provokationer i Cyperns EEZ.

Vidare beskrivs åtta åtgärder från Cyperns regering för att bemöta Turkiets kränkningar av Cyperns suveräna rättigheter.

Ni kan också läsa om det senaste europeiska rådets slutsatser, där Turkiet uppmanas att bl.a. respektera Cyperns suveränitet och erkänna republiken Cypern, som är en nödvändig del av anslutningsprocessen.

Slutligen redogörs för europeiska centralbankens utvärdering av tillståndet i de cypriotiska bankerna och den cypriotiska ekonomins uppgradering av kreditvärderingsinstituten Standard&Poors och Fitch.

factsheet_political-17-14-l.pdf

factsheet_political-18-14l.pdf

23 nov 2014

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery