Reportage utflykt Larnaca 18 mars 2016

 

En tur till Larnaca fredagen den 18 mars 2016

I SviPs regi ordnades en mycket intressant rundtur till Larnaca. Vi startade med att besöka en mycket gammal boplats i Choriokitia som daterades till den 7: e årtusendet f.Kr. Så intressant - särskilt som vi hade en perfekt guide i Ulla, som vet det mesta. Därefter stannade vi vid en getfarm som tillverkade Haloumi. vi bjöds på kaffe och provsmakning samt att titta på produktionen, sedan for vi vidare till Hala Sultan Tekkesi moskén, där vi lärde oss att denna moské är den fjärde viktigaste för muslimer runt om i världen efter Mecka, Medina och Jerusalem, vidare till Agios Lazarus kyrkan som byggdes under 800-talet. Fantastiskt! före vi reste tillbaka till Paphos åt vi en fantastisk meze på restaurangen Monte Carlo vid havet och många av oss tog en långpromenad på Larnacas vackra strandpromenad innan återresan till Pafos.

Stort tack till arrangörerna Eva och Berit samt vår guide Ulla. 

Styrelsen

 

 

 

21 mar 2016

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery