Reportage uppstartsmöte 19/4

Svenskar i Pafos 
mini-maina-o-lars-ake.jpg

Den 19 april träffads ett 70-tal svenskar boende eller gästande Pafos och byarna däromkring till en nystart
 och bildande av en förening för sveskar i Pafosområdet (SviP). Maina Wigforss hälsade alla välkomna till fredagskvällens träff på Restaurang Gustoso. Ambitionsnivån och den goda viljan att få igång ett mångfacetterat socialt nätverk till gagn för svenskarna i Pafos var budskapet i Mainas välkomsttal. 

Redan från första stund var stämningen och förväntningarna om en trevlig kväll på hög nivå. Vi noterademini-nystart2bordsvard.jpg många glada miner och återseenden vid samlingen och minglet i den ljusa och trevliga restaurangen, där personalen gjorde sitt yttersta för att förse alla med något gott att dricka.

Interimsstyrelsen för den nya föreningen hade gjort ett gediget förarbete och organiserat upp träffen på ett mycket förtjänstfullt sätt. Vackert uppdukade bord stod redo med placeringskort i form av mytologins alla kända och okända gudar och gudinnor.

Vid samtliga bord fanns en bordsvärd med uppgift att fånga upp deltagarnas förslag hur föreningen bör byggas upp, drivas och vidareutvecklas. Enkäten som delades ut kompletterades med många bra förslag hur den framtida verksamheten kan bedrivas. Under tiden detta mini-herr-och-fru-from.jpgpågick fick alla möjlighet att se föreningens nya hemsida, www.svip.com, som Hans Wigforss konstruerat och nu presenterade. Sidan innehåller redan en hel del nyttig och intressant information och kommer fortlöpande byggas på. 

Många av deltagarna uttryckte spontant sin entusiasm över att svensk samarbetet skulle struktureras och önskade bli medlemmar i föreningen.

Kvällen var innehållsrik, maten god och samtalen intensiva. Mitt i allt glammet dök plötsligt upp en man som gick från bord till bord och utförde trolleritrick. Det var trollkarlen Joe Merlin. Ett oväntat men trevligt inslag under kvällen som tog slut alldelse för fort.

                                    mini-nystartmingle.jpg                mini-lars-svensson-i-sallskap-med-ann-greth-wiigh.jpg            

 

För text och bild svarade Angelica Fällberg och Anders Florell

27 apr 2013

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery