Reportage uppstartsmöte 19/4

Svenskar i Pafos 
mini-maina-o-lars-ake.jpg

Den 19 april träffads ett 70-tal svenskar boende eller gästande Pafos och byarna däromkring till en nystart
 och bildande av en förening för sveskar i Pafosområdet (SviP). Maina Wigforss hälsade alla välkomna till fredagskvällens träff på Restaurang Gustoso. Ambitionsnivån och den goda viljan att få igång ett mångfacetterat socialt nätverk till gagn för svenskarna i Pafos var budskapet i Mainas välkomsttal. 

Redan från första stund var stämningen och förväntningarna om en trevlig kväll på hög nivå. Vi noterademini-nystart2bordsvard.jpg många glada miner och återseenden vid samlingen och minglet i den ljusa och trevliga restaurangen, där personalen gjorde sitt yttersta för att förse alla med något gott att dricka.

Interimsstyrelsen för den nya föreningen hade gjort ett gediget förarbete och organiserat upp träffen på ett mycket förtjänstfullt sätt. Vackert uppdukade bord stod redo med placeringskort i form av mytologins alla kända och okända gudar och gudinnor.

Vid samtliga bord fanns en bordsvärd med uppgift att fånga upp deltagarnas förslag hur föreningen bör byggas upp, drivas och vidareutvecklas. Enkäten som delades ut kompletterades med många bra förslag hur den framtida verksamheten kan bedrivas. Under tiden detta mini-herr-och-fru-from.jpgpågick fick alla möjlighet att se föreningens nya hemsida, www.svip.com, som Hans Wigforss konstruerat och nu presenterade. Sidan innehåller redan en hel del nyttig och intressant information och kommer fortlöpande byggas på. 

Många av deltagarna uttryckte spontant sin entusiasm över att svensk samarbetet skulle struktureras och önskade bli medlemmar i föreningen.

Kvällen var innehållsrik, maten god och samtalen intensiva. Mitt i allt glammet dök plötsligt upp en man som gick från bord till bord och utförde trolleritrick. Det var trollkarlen Joe Merlin. Ett oväntat men trevligt inslag under kvällen som tog slut alldelse för fort.

                                    mini-nystartmingle.jpg                mini-lars-svensson-i-sallskap-med-ann-greth-wiigh.jpg            

 

För text och bild svarade Angelica Fällberg och Anders Florell

27 Apr 2013

Go back to top