Reportage SviP Påskmiddag och Gudstjänst Hotell Anemi 9 april 2017

 

Vi var riktigt många som hade hörsammat SVIP's inbjudan att fira Påsk på Anemi Hotel med både gudstjänst och efterföljande middag.


Maina inledde med att hälsa "vår" svenske präst Anders Berglund med hustru diakon Eva från Agia Napa välkomna till oss i Pafos.

Anders inledde med att riktiga tankarna mot Stockholm och det terrordåd som hände där fredagen den 7 april och vi samlades i en tyst minut för offren denna Palmsöndag.

Vidare berättade Anders om projektet "Ko / kalv" som Svenska kyrkan stöttar - och som dagens kollekt kommer att gå till.

Till Evas gitarrspel sjöng vi psalmen "Se vi går upp till Jerusalem" varpå hon läste en text i Fastan om Jesus ridande in i Jerusalem där han samlat sina lärjungar. Tillsammans bad. vi därefter "Herrens bön".

"Bekännelsen" lästes av alla tillsammans och följdes av nattvarden med "Nattvardsbön" och "Brödbrytelse".

Efter ytterligare psalmsång som "Jesus till världen givit sitt liv", "Dina händer är fulla av blommor" och "Likt vårdagssol i morgonglöd"  till Evas ackompanjemang på gitarr avslutades gudstjänsten.

Vi välkomnades till ett fantastiskt uppdukat bord med allt som hör Påsken till - både tillagat av Anemi Hotel och medlemmar i SVIP! Vi njöt av sill, gravad lax och många andra svenska läckerheter som serverades tillsammans med både öl, snaps och vin - och alla lät sig väl smaka i sällskap av våra SVIP-vänner!

Stort TACK till styrelsen och "hemmakockarna"!

/ Maj

 
13 apr 2017

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery