Reportage SviP Påskmiddag och Gudstjänst Hotell Anemi 9 april 2017

 

Vi var riktigt många som hade hörsammat SVIP's inbjudan att fira Påsk på Anemi Hotel med både gudstjänst och efterföljande middag.


Maina inledde med att hälsa "vår" svenske präst Anders Berglund med hustru diakon Eva från Agia Napa välkomna till oss i Pafos.

Anders inledde med att riktiga tankarna mot Stockholm och det terrordåd som hände där fredagen den 7 april och vi samlades i en tyst minut för offren denna Palmsöndag.

Vidare berättade Anders om projektet "Ko / kalv" som Svenska kyrkan stöttar - och som dagens kollekt kommer att gå till.

Till Evas gitarrspel sjöng vi psalmen "Se vi går upp till Jerusalem" varpå hon läste en text i Fastan om Jesus ridande in i Jerusalem där han samlat sina lärjungar. Tillsammans bad. vi därefter "Herrens bön".

"Bekännelsen" lästes av alla tillsammans och följdes av nattvarden med "Nattvardsbön" och "Brödbrytelse".

Efter ytterligare psalmsång som "Jesus till världen givit sitt liv", "Dina händer är fulla av blommor" och "Likt vårdagssol i morgonglöd"  till Evas ackompanjemang på gitarr avslutades gudstjänsten.

Vi välkomnades till ett fantastiskt uppdukat bord med allt som hör Påsken till - både tillagat av Anemi Hotel och medlemmar i SVIP! Vi njöt av sill, gravad lax och många andra svenska läckerheter som serverades tillsammans med både öl, snaps och vin - och alla lät sig väl smaka i sällskap av våra SVIP-vänner!

Stort TACK till styrelsen och "hemmakockarna"!

/ Maj

 
13 Apr 2017

Go back to top