Reportage SviP middag 5th Floor 21 feb 2014

Nu när många av vår vanligaste flyttfåglar återkommit till Cypern var det ett 60-tal svenskar som kom till den italienska buffen på 5th Floor i Pafos på fredagskvällen den 21 mars. Vi välkomnades av restaurangchefen George och hans medarbetare med ett glas mousserande vin och tilltugg.

Bordsplaceringen skedde igen genom att vi alla blev tilldelade ett grekiskt gudanamnoch denna gång fick vi sedan på bordet en lista över vad den specifike guden hade ansvar för. Adonis var nöjd för han tyckte attdet räckte fullerväl att endast vara ansvarig för att vara skön yngling. Kan ju vara jobbigt bara det, speciellt nu när man är pensionär! Alla de andra gudarna tog lätt på sina förpliktelser och stämningen steg allt eftersom Dionysos efterföljare blev fler och fler. Vid slutet av kvällen var det röda vinet slut och några fick nöja sig med rose eller vitt som avslutning!.

Maten var mycket bra och den mycket goda bläckfiskssalladen uppskattades särskilt. Även efterrätterna hade en strykande åtgång.

Marianne underhöll församlingen med excellent pianospelande både före och efter maten. Detta inslag var mycket populärt och vi hoppas att Marianne vill komma tillbaka och spela vid fler tillställningar.

 

Maina höll ett litet tal och tackade alla för den stora uppslutningen och det stora intresset för alla SviPs aktiviteter som blivit en naturlig del av Pafossvenskarnas dagliga liv. Maina berättade om alla aktiviteterna som äger rum inom den närmaste tiden (se särskilt utskick eller på hemsidan). Maina framhöll att SviP behöver fler personer som hjälper till med de olika praktiska arrangemangen. Dessa arbeten är inte så betungande och Styrelsen kommer att försöka ha en lista där villiga frivilliga finns upptagna. Om du vill bli upptagen på listan skriv till Styrelsen. Lars-Åke, som hade haft nöjet att ha Maina till bordet, tackade för oss alla för den goda maten och det myckna vinet.

 

Nästa gång vi ses på 5th Floor blir på påskafton. Vi kommer då att få smaka på en påskbuffé med många svenska rätter.

 

27 Mar 2014

Go back to top