Reportage SviP middag 5th Floor 21 feb 2014

Nu när många av vår vanligaste flyttfåglar återkommit till Cypern var det ett 60-tal svenskar som kom till den italienska buffen på 5th Floor i Pafos på fredagskvällen den 21 mars. Vi välkomnades av restaurangchefen George och hans medarbetare med ett glas mousserande vin och tilltugg.

Bordsplaceringen skedde igen genom att vi alla blev tilldelade ett grekiskt gudanamnoch denna gång fick vi sedan på bordet en lista över vad den specifike guden hade ansvar för. Adonis var nöjd för han tyckte attdet räckte fullerväl att endast vara ansvarig för att vara skön yngling. Kan ju vara jobbigt bara det, speciellt nu när man är pensionär! Alla de andra gudarna tog lätt på sina förpliktelser och stämningen steg allt eftersom Dionysos efterföljare blev fler och fler. Vid slutet av kvällen var det röda vinet slut och några fick nöja sig med rose eller vitt som avslutning!.

Maten var mycket bra och den mycket goda bläckfiskssalladen uppskattades särskilt. Även efterrätterna hade en strykande åtgång.

Marianne underhöll församlingen med excellent pianospelande både före och efter maten. Detta inslag var mycket populärt och vi hoppas att Marianne vill komma tillbaka och spela vid fler tillställningar.

 

Maina höll ett litet tal och tackade alla för den stora uppslutningen och det stora intresset för alla SviPs aktiviteter som blivit en naturlig del av Pafossvenskarnas dagliga liv. Maina berättade om alla aktiviteterna som äger rum inom den närmaste tiden (se särskilt utskick eller på hemsidan). Maina framhöll att SviP behöver fler personer som hjälper till med de olika praktiska arrangemangen. Dessa arbeten är inte så betungande och Styrelsen kommer att försöka ha en lista där villiga frivilliga finns upptagna. Om du vill bli upptagen på listan skriv till Styrelsen. Lars-Åke, som hade haft nöjet att ha Maina till bordet, tackade för oss alla för den goda maten och det myckna vinet.

 

Nästa gång vi ses på 5th Floor blir på påskafton. Vi kommer då att få smaka på en påskbuffé med många svenska rätter.

 

27 mar 2014

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery