Reportage Påskmiddag 5th Floor 19 april

REPORTAGE PÅSKBUFFE

På påskafton den 19 april 2014 träffades ett 50-tal festsugna SviPare på 5th Floor för att gemensamt fira påskafton med en svensk-cypriotisk påskbuffe. Vi träffades redan kl 16 för mingel för att även barn och ungdomar skulle kunna delta.
Punktligt klockan 17.00 var det så dags för själva buffeen och Maina hälsade oss alla välkomna till kvällens firande. Carl-Erland uppmärksammade oss på Rotarys arrangemang den 29 april på det lokala universitetet där den svenska ambassadören och det cypriotiska utrikesdepartementets kabinettsekreterare skall diskutera om länder som Sverige har en roll i lösningen av CYPROB (mer på SviPs hemsida).

Buffeen hade rikligt med sill och lax och även Janssons Frestelse samt sallader och köttbullar och flera andra varma rätter. En förträfflig ostbricka och ett magnifikt dessertbord avslutade buffeen. Anngret och Lars-Åke hade ordnat välkryddad dricka som passade utmärkt till sill och lax. En del av den nybildade skandinaviska körens medlemmar (Clary o Anngret) med hjälp av Staffan ledde församlingen i sånger till snapsen.

I slutet av tillställningen såldes lotter. Kerstin från Helsingborgs dotter från Toronto och London fick låna ut sin unga tonåriga dotter Olivia till lottdragerska. Ett värv som hon utförde med den äran. De två första vinsterna gick till Ulla Friede. Ett otroligt sammanträffande kan man tycka, men nu gällde det inte miljonvinster utan vin och påskgodis!!. Men lottdragerskan fortsatte att sätta fru Fortunas regler på huvudet. Hans Wigforss fick också två vinster, Oliva själv en vinst och även vår yngste deltagare med flera. Vi andra var begeistrade och hoppas att det är vår tur nästa gång.

Lars-Åke berättade att när det fanns en svensk skola i Pafos för några år sedan samlades en del pengar in bland annat genom sponsorer. I denna kassa finns det 525 € kvar och Lars-Åke hade i samråd med sponsorerna bestämt att ge dessa pengar till SviP och att man gärna såg att de användes till att subventionera förtäringen på SviPs första årsmöte i september i år. Maina accepterade erbjudandet å SviPs vägnar.

Mainas bordskavaljer Staffan Englund höll ett tacktal till Maina o SviP å allas våra vägnar. Kvällen avslutades med Mainas tack till styrelsen och övriga som hjälpt till att göra påskafton till en god och trevlig kväll.

 

 

 

 

25 apr 2014

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery