Reportage påskmiddag 4 april 2015

I år inföll den svenska påsken en vecka före den grekisk-ortodoxa. Vår påskmiddag arrangerades på den svenska påskaftonen, även denna gång på Restaurang 5th floor, ett fint trivsamt ställe med vidunderlig utsikt. 

Vi bjöds på en härlig påskbuffé med flera svenska, traditionella påskrätter, inklusive sill och Janssons frestelse, därtill gavs möjlighet att köpa Svensk snaps som komplement till övrig dryck.

Borden hade dukats upp i påskens tecken och garnerats vackert med gula mimosakvistar. Snapsen rann lätt ner med hjälp av sång av trevliga snapsvisor ordnade av Anngret. Vilket bord som sjöng bäst var svårbedömt, men sjöngs gjorde det.

Gästerna lät sig väl smaka av maten alla goda påskrätter och inte minst den utmärkta desserten, som var lätt att äta lite för mycket av.

I samband med maten såldes lotter till förmån för hjälporganisationen Pafos Children Centre for Day Care. Rikligt med vinster delades ut och faktiskt 2 ggr vann en och samma person. 

Alla tycktes trivas och tiden gick som vanligt fort. Ett och annat nytt ansikte hann man också med att se och kanske prata lite med innan man bröt upp från borden och gav sig iväg nöjda hemmåt.

  

13 Apr 2015

Go back to top