Reportage Julmiddag 23 nov 2014

Årets Julmiddag avhölls i likhet med förra året på trevliga restuarang 5th Floor. Närmare 60 förväntasfulla personer slöt upp för att träffas och smaka av Yannikes goda julmat tillagad på svenskt vis. 

     

 Kvällen började som brukligt är med en stunds mingel. Gäster bjöds på glögg och pepparkakor. Ett populärt initiativ för att att känna julstämning. Trevligt också att se så många nya ansikten, alltid intressant med nya bekantskaper.

Snart nog tog hungern över och folk sökte sig till sina bord med hjälp av kvällens fiffiga placeringkort i form av kakformar med Snögummor och Tomtar. Borden var vackert dekorerade med röda servetter, ljus och kvistar med rosepeppar, på initiativ av Anngret. Förenings ordförande Maina Wigforss tog till orda med sitt välkomsttal, där hon bland annat presenterade sin styrelse och personerna som hjälpt till att ordna Julmiddagen. Maina nämnde något om det gångna året och föreningens uppbyggnad samt gjorde reklam för att köpa lotter där överskottet kommer att tillfalla fattiga barn i Pafos. 

Gästerna lät sig väl smaka av den utsökta maten. Julsånger sjöngs och en snaps slank ner därtill. Marianne Marcusdotter ackompanjerade på piano med den äran. Senare avhölls dragning av lotteriet med många fina vinster. I slutet på kvällen avtackade Maina 5th Floors chefskock för den fina och goda maten samt passade på att flagga för föreningens nyårsfest på 5th Floor.

Tiden går fort när man har trevligt, men så småningom är dags att bryta upp och ta sig nöjd hem.

 

 

 

26 Nov 2014

Go back to top