Reportage från SviP Adventsfirande på Hotell Anemi 4 December 2016

Den andra söndagen i Advent samlades vi svenskar som fortfarande är kvar på "Solens ö" på vårt favoritställe - Hotel Anemi - för att tillsammans med vår svenske präst på Cypern Anders Berglund som återigen tog sig till Pafos tillsammans med kantorn Gunilla för att ge oss "Julefrid" och sjunga tillsammans.

Efter att tillsammans ha sjungit den klassiska julpsalmen "Bereden väg för Herren" - och lyssnat på allvaret i Anders Berglunds budskap begrundade vi länge det faktum att ett barn i världen dör före 5 års ålder var femte sekund. Ofattbart!

Med detta budskap kände vi alla för att sjunga våra mest älskade julpsalmer tillsammans! Det blev hela fyra psalmer innan vi kände att det var dags för glöggen.

Stort TACK!


Därefter väntade ett fantastiskt julbord som innehöll de viktigaste ingredienserna på ett svenska julbordet som knäckebröd, sill, ägg, köttbullar, skinka, prinskorv - och så klart svenska snapsar! Och därefter lite hembakat och julgodis till kaffet!

Vi tackar Anemi för allt vad de bistod med - jättegott - och vi medlemmar hjälptes åt med resten!

Det var en fantastisk eftermiddag / kväll med härlig svensk julstämning på Anemi i Pafos!

 

Så här sent på året har många redan begivit sig till vårt fädernesland för att fira Jul och Nyår med familj och vänner - men trots detta var vi mer än 30 personer och tre barn som hörsammat styrelsens inbjudan!

Maj

 
6 dec 2016

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery