Pippi i Karnevalståget 2017

 

Pippi Långstrump på karnevalståget 25 februari 2017

Styrelsen har beslutat att lämna ett bidrag på 1 200 € till fritidsgården i Pafos. Fritidsgården hjälper barn 6-12 år som behöver stöd efter skolan, då ingen vuxen finns hemma. Fritidsgården ser till att barnen gör läxor, har skolkläder och skolmateriel. En del av pengarna kommer i år att gå till karnevalståget. Vår idé är att dessa barn ska vi bjuda på något roligt varje år, förra året bjöd vi på ett besök på Pafos Zoo.

I och med SviPs sponsring av barnens utstyrsel får årets festival ett svenskt tema. Mellan 40-60 barn ska gestalta Pippi Långstrump, hennes pappa och sjörövarna. Fritidsgården kommer att få tillgång till Pippi böcker och visning av Pippi filmerna, som kommer att ske före karnevalen. Häst och apa hoppas vi hitta.

Vi behöver Pippi peruker, förkläden, strumpeband, sjörövarklädsel och svenska flaggor. Utan vårt bidrag hade barnen inte fått deltaga. Pengarna som blir över kommer att gå till inköp av materiel som behövs på fritidsgården,

Vill du hjälpa till att skapa eller har tillgång till lämplig utrustning hör av dig. Vi tar tacksamt emot alla bidrag och idéer. Hör av dig snarast till [javascript protected email address].

Maina

 

 

 

 

 

 

29 Jan 2017

Go back to top