Nya corona-regler på Cypern 10-31 januari 2021

2 ggr / dag får vi gå ut för att handla, promenera, åka till apotek eller uträtta andra ärenden.

Mellan kl 21.00- 5.00 på morgonen gäller utegångsförbud.

Max 2 personer i sällskap när man rör sej ute.

Kom ihåg att ha ditt pass och ifylld blankett med dig när du går ut, är du under 65 år ska du meddela via SMS nummer 8998 ditt ärende. Blanketten finns som bilaga.

Inget SMS är nödvändigt för människor som behöver gå ut med sina hundar i en radie av 500 meter från sina hem, för rörelse för handikappade och personer med autism och deras eskort, och för att ta barn till och från dagis, daghem och specialundervisning centrum.

Böterna på €300 om detta inte följs.

Vi uppmanas även att testa oss regelbundet, det finns anordningar för gratis snabbtester.

Alla affärer är stängda förutom supermarkets, bagerier, frukt/grönsaksaffärerna och apotek.

Det är fortfarande inte tillåtet att handla innan kl 10:00 om man är under 65 år gammal. Om man behöver gå till banken så gäller bara ärenden som inte kan göras via app eller hemsidan.

Byggarbetsplatser och kontor hålls öppna men utan att ta emot besök.

Varuhus, frisersalonger, frisörsalonger, skönhets- och tatueringssalonger måste hålla stängt.

Detsamma gäller för gallerior, teatrar, biografer, evenemangssalar, amfiteatrar, mat- och dryckesplatser, lekplatser, gym, dansskolor och andra liknande skolor kommer att förbli stängda.

Alla golfbanor håller stängt.

Företag inom bygg- och bearbetningssektorn, livsmedel och drycker och andra detaljhandelsföretag i rand kan vara öppna. Mer information kommer att ges om vilka företag som berörs.

Förbudet mot sammankomster i privata och offentliga utrymmen som på torg och byar, vattenreservoarer, picknickområden, småbåtshamnar etc gäller, förutom för träning i parker, och på stränder menmed högst två personer i sällskap. 

Distansarbete uppmuntras för privata företag och tjänster som förblir i drift medan högst 15 procent av personalen kan vara fysiskt närvarande på arbetsplatsen. Maximalt 20 personer kan vara fysiskt närvarande per affärslokal.

Den obligatoriska distansarbetet för tjänstemän som meddelats tidigare är fortfarande på plats.

Förskolorna kommer att förbli öppna medan distansutbildning fortsätter för elever i grundskolan och gymnasiet. 

Första divisionens fotbollsmatcher kan äga rum utan åskådare, medan resten av idrottsmästerskapen avbryts som sportaktiviteter för minderåriga under 18 år. Andra och tredje divisionens fotbollsklubbar kan fortsätta träna.

Kyrkor och andra tillbedjan platser kommer att förbli stängda för de troende även om gudstjänster kan äga rum utan deras närvaro. Människor som vill be i ensamhet kommer att kunna gå till böneplatser om alla hygienprotokoll följs. 

Religiösa ceremonier som bröllop, dop och begravningar kan äga rum med närvaron av endast 10 personer."

Under dessa tre veckor och den period som kommer fortsätter vi vaccinationsprogrammet enligt planen för att täcka de utsatta befolkningsgrupperna.

Håll avstånd och humöret uppe.

Hälsningar från ett varmt och soligt Cypern

form-b-declaration-of-citizens-movement-1-1-1.pdf

8 jan 2021

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery