Nya corona fall i Limassol

På Cypern är det nu obligatorisk användning av ansiktsmasker i trånga utrymmen från midnatt, natten mellan den 31 Juli och 1 Augusti.

Alla måste bära ansiksmask i trånga utrymmen, inomhus från lördag morgon. 1 augusti 2020 och de som inte gör det kommer att få böter på 300 euro, har hälsominister Constantinos Ioannou meddelat.

Ministeren tillkännagav också begränsningar för sammankomster i Limassol-distriktet, centrum för de senaste kända fallen. Där får inte mer än tio personer träffas i sociala sammankomster, medan det maximala antalet kunder på restauranger, kaféer och barer har minskat till 75 personer, inomhus och 150 utomhus.

Mer generellt gäller de nya åtgärderna obligatorisk användning av masker i trånga områden inomhus som köpcentra, banker, stormarknader, sjukhus och kyrkor. De som inte använder en mask kommer att få böter 300 euro.

Myndigheterna kommer också att öka de dagliga slumpmässiga coronavirustesterna på flygplatserna från 600 till 1 000, främst med fokus på cyprioter som återvänder från helgdagar, sade han, "eftersom det visade sig att den största andelen fall berör lokalbefolkningen med en resehistorik." 

Polisen kommer också att intensifiera kontrollerna av personer i självisolering som har kommit från kategori C-länder eller som är nära kontakter med människor som testat positivt för viruset. Ioannou sa att det kommer att finnas dagliga kontroller av dessa individer.
Offentliga bussar får endast köra med högst 50 procent fullsatt buss.

Myndigheterna kommer också att intensifiera kontrollerna i företag, restauranger och andra lokaler "med uttryckliga instruktioner för nolltolerans". 

När det gäller sjukhus och äldrehem rekommenderas att besök begränsas.
I Limassol kommer också begränsningar att läggas på antalet tillåtna personer i kyrkor. Människans närvaro bestäms utifrån kvadratmeter beroende på det befintliga protokollet, men maximalt antal har fastställts till 75 personer. Åtgärderna för Limassol kommer att gälla från midnatt och i tre veckor. 

Ioannou sa att han och justitieministeren gav nya stränga instruktioner till behöriga myndigheter för att verkställa reglerna om förebyggandet av spridning av coronaviruset. 
"Vi är bland de få länder världen över som har lyckats ta itu med pandemin," sade Ioannou.

Upphävandet av många begränsningar har lett till att många ignorerar reglerna för personligt skydd och social distansering och människor som borde ha varit självisolerande inte gjorde det.

Han sa att Cypern var den första EU-medlemmen som införde tre kategorier när det gäller ankomster från utlandet. De andra länderna har bara två kategorier.

Tillkännagivandet följer ett möte, tidigare i presidentpalatset mellan president Nicos Anastasiades och det rådgivande teamet om coronavirus.

Mötet i presidentpalatset ägde rum efter att 13 nya Covid-19 ärenden tillkännagavs på onsdagen av myndigheterna, den högsta dagliga antalet den senaste tiden och ytterligare 10 på torsdagen, åtta av dem från Limassol.

Förutom Ioannou deltog också ministrarna för inrikes-, transport-, rätts-, finans- och biträdande minister för turism vid mötet. 

Bär ansiktsmask inomhus, håll avstånd och tvätta händerna. 

Länk till Engelsk version

 

31 jul 2020

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery