Månadsbrev Mars 2019

Efter en ovanligt bister vinter med mycket regn, ser vi nu fram mot en härlig vår och sommar. Som vanligt är karnevalen en av vårens största begivenheter, med många aktiviteter ändra fram till den stora finalen, karnevalståget lördagen den 9 mars. Karnevalståget utgår i år från hotell Almyra och avslutas i hamnen.

Den 10 mars hålls karnevalen i Pegeia med sitt eget karnevalståg på Coral Bay Strip kl 15 på eftermiddagen, även den brukar vara sevärd och välbesökt.

Green Monday den 11 mars är helgdag och då inleds fastan. Cypriotiska familjer samlas på stränderna med picknick och drakflygning. Mars månad avslutas med tulpanfestival i Polemi den 31 mars med dansuppträdanden och förstås massor av vackra tulpaner.

I april räknar vi med att vara åter på hotell Anemi med våra aktiviteter, bridge, boule, föredrag, gudstjänst och påskbuffé.

BOULE Varje måndag och torsdag kl 9:45 samling vid hotell Anemis boulebanor, ingång från hotell Anemis gästparkering. Om himlen visar svarta regnmoln ställs boulen in. Ingen föranmälan, blir vi för många återkommer vi och inför föranmälan.

BOKCIRKEL Söndag den 10 mars 2019 kl 15.00 träffas vi på hotell Elyseum i biblioteket. Boken vi då kommer att diskutera är Jerusalem av Selma Lagerlöf. Anmäl dig på nedanstående anmälningsblankett.

BRIDGE Nästa bridgekväll på restaurang 5th Floor planeras till måndag den 18 mars kl 17.00. Vill du börja spela men inte har någon partner, anmäl dig till [javascript protected email address] senast den 14 mars 2019.

FÖREDRAG PÅ RESTAURANG 5th FLOOR

DEN 12 MARS 2019, start kl 18.00 OM JAG DÖR PÅ CYPERN

En diskussion om vad som händer när olycksfall eller sjukdom förändrar livet. Vilken hjälp kan man få från olika enheter som begravningsbyrå, ambassad, försäkringsbolag och kyrkan. Se separat inbjudan med anmälningsblankett, kostnad 5€, mingel med ett glas vin efter mötet ingår.

DEN 19 MARS 2019, start kl 18.00 MED CONSAFE OFFSHORE PÅ FALKLANDSÖARNA 1983

Lars Brödje talar om ett uppdrag i samband med kriget om Falklandsöarna 1982 mellan Argentina och England. I samband med kriget skickades stora mängder militär personal från England till Falklandsöarna. MoD (Ministry of Defence) kontaktade då Consafe Offshore, som bl.a. tillhandahöll flytande hotell, för att ordna förläggning för drygt 2000 personer från Royal Air Force och Royal Engineers. Tillsammans med en kollega ansvarade Lars för genomförandet, inklusive transporter, förankring och konstruktionen av en 120 meter lång bro. Kostnad 5€, mingel och ett glas vin ingår, ingen föranmälan.

DEN 26 MARS 2019 start kl 18.00 Karl-Erland Schröder

Efter sitt kåseri om media i höstas så ville många medlemmar I Svip höra mer av Karl-Erlands erfarenhet av media. Därför kommer här en "uppdaterad" version, av höstens kåseri med titeln ”Lita inte på media - erfarenheter av arbete i media, med media och mot media", Han har bytt ut en del av innehållet och kompletterat med aktuella exempel. Kostnad 5€, mingel och ett glas vin ingår, ingen föranmälan.

Föredrag/tisdagssoffan fortsätter i april och då hoppas vi vara åter på hotell Anemi.

GOLF Svenskgolfen på Secret Valley spelas varje onsdag och på Minthis Hills varje fredag under mars. Föranmälan krävs, se under rubriken golf på hemsidan.

GUDSTJÄNST söndag den 14 april kl 16.00 Som en egen aktivitet inleder vi Palmsöndagen med en gudstjänst, separat inbjudan kommer.

PÅSK OCH VÅRBUFFÉ söndag den 14 april kl 18.00 Separat inbjudan kommer.

RESOR Den 25-29 mars reser en mindre grupp av våra medlemmar till Jordanien, vi väntar med spänning på att få ett reportage från resan.

En resa till Cyperns gömda kyrkor, som vi tidigare inte gemensamt besökt, planeras till lördag den 6 april 2019.

VANDRINGAR tisdagar kl 10.00 Vandringarna med våra norska vänner publiceras separat, veckovis,

En stadsvandring i Pafos centrum med svensk guide planeras under april månaden, staden har genomgått stora förändringar, vi återkommer om dag och plats.

Styrelsen Maina, Annika, Kiki, Linda och Stig

2 Mar 2019

Go back to top