Månadsbrev mars 2018


Nu står Cypern i blom hela ön är grön och gul samt pryds av blommande mimosa och mandelträd, tänk vad lite regn kan åstadkomma. Alla droppar behövs, ibland kommer lite väl mycket samtidigt. Vi hade ett rejält åskväder som mer eller mindre dränkte Kato Pafos under en kväll och lite mer regn väntas i veckan. Vatten behövs i dammarna, på dagarna tittar solen från och förgyller vår tillvaro.

BOULE

Varje måndag och torsdag kl 9:45 samling vid hotell Anemis boulebanor. Om himlen visar svarta regnmoln ställs boulen in. Ingen föranmälan, blir vi för många återkommer vi och inför föranmälan. Då kan du välja att spela förmiddag eller eftermiddag.

Boulespelare från Agia Napa har anmält intresse att komma och spela match mot oss. Det lär bli en tuff kamp eftersom där är öns stora boulecenter med över 20 boulebanor. Stig och Monika Nyberg håller i arrangemanget.

BOKHYLLAN på hotell Anemi

På tisdag den 27 februari håller bokhyllan öppet från kl 17.30 före kvällens föredrag. Nya böcker, i både tal och skrift, samt skvallertidningar är alltid välkomna inslag.

FÖREDRAG hotell Anemi

Vi söker föredragshållare till tisdagskvällarna i mars och återkommer när någon anmäler sig. Vet att många av våra medlemmar har intressanta ämnen att berätta om. Vad händer med Cyperns gasfält? Solenergin, flera stora solenergipark har byggts på ön blir dessa mer lönsamma en gasen? Krig och oro i världen? Det byggs för högtrygg på Cypern, vilka ska flytta in? Intressant semesterresa? Andra diskussionsämnen. Tanken med kvällen är att vi ska träffas och utbyta tankar. Ställ upp och ta tag i ett ämne.

GOLF

Svenskgolfen på Secret Valley spelas varje onsdag och på Minthis Hills varje fredag under mars.

Föranmälan krävs, se under rubriken golf på hemsidan.

GUDSTJÄNST söndag den 25 mars kl 16.00

Som en egen aktivitet inleder vi Palmsöndagen med en gudstjänst, separat inbjudan kommer.

PÅSK OCH VÅRBUFFÉ söndag den 25 mars kl 18.00

Separat inbjudan kommer.

RESOR

Resa till Malta som i år är en av Europas kulturhuvudstäder planeras under året istället för Israel som vi på nytt anser för osäkert.

VANDRINGAR tisdagar kl 10.00

Vi hoppas att någon tar tag i vandringarna nu under mars, kontakta [javascript protected email address] så lägger vi ut det på hemsidan.

En stadsvandring i Pafos centrum med svensk guide planeras under månaden, staden har genomgått stora förändringar, vi återkommer om dag och plats.

 

Styrelsen

Maina, Annika, Kiki, Millan och Linda

 

 

24 Feb 2018

Go back to top