Svip Månadsbrev juli 2015

En händelserik junimånad börjar gå mot sitt slut, efter vårt nationalfirande kom studenter ut i stora skaror i hela vackra Sverige, därefter prinsbröllop och en ny liten prins som såg dagens ljus. Mycket vackert har ögat fått skåda och glada hurra rop har vi fått höra, sådant blir man glad av.

 Cyperns president Nicos Anastasiades var på besök i Pafos och berättat om alla nya upprustningar av Pafos, förnyelse av gamla stadens shoppingområde till ett belopp av € 6 m med en förväntat startdatum i november, återupprättande av den kommunala marknaden för € 2.5 m och uppgradering samt förbättring av Markideion Theatre för € 3.6 m. Läs hela artikeln som publicerades på vår hemsida den 11 juni 2015 om hur de € 60 m ska användas. Kommer att bli spännande att följa allt detta.

Bokhyllan

Bokhyllan håller öppet måndag den 6 juli kl 17.00.

Utlåningen innefattar nu även talböcker, musik och filmer. Även några norska böcker har ramlat in. Några tidskrifter och svenska veckotidningar har även hittat vägen till hyllan. Det är vi mycket tacksamma för.

Om någon under annan tidpunkt känner att läslusten måste tillfredsställas går det bra att kontakta Millan mobil 99265904.

Inbjudan till höstens första utflykt

Sunset and Moonlight Cruise från Latchi till Blue Lagoon med båten Koulla.

En härlig tur i solsken och på hemvägen i fullmånens sken båtturen avgår

den 13 september 2015 avgång från Latchi hamn kl 16.00 och åter ca 20.00.

SviPs medlemspris 22 Euro/person och för icke medlemmar 28 Euro.

I priset ingår:

Barbeque (kyckling och fläsk Soavla).

Couscous, oliver, village Salad, pasta, frukt.

Village Wine, rött eller vitt, Orange Squash.

Det finns snorklings utrustning man kan använda utan kostnad.

Under kryssningen ser man Baths of Aphrodite, Saint George's island, the sea caves at Manolis bay, Blaji baDy, the famous Blue Lagoon at Chamili och Fontana Amoroza.

Vi stannar vid Blue Lagoon för bad och snorkling i kristallklart vatten. Under tiden vi njuter och badar, förbereder kaptenen en traditionell Cypriotisk barbeque (souvla), färsk frukt, vin och juice.

Vill man läsa mer kolla på www.cyprusminicruises.com

Anmäl dig till hemsidan svipafos.com eller [javascript protected email address] och ange "båttur" som ämne och om du önskar transport från Pafosområdet samt vilka som kommer.

Anmäl dig snarast, antal platser är begränsat

Välkomna

Eva och Berit

Årsmöte i SviP

Årsmötet skjuter vi fram till onsdagen den 30 september 2015. Många vill flytta mötet till oktober och den frågan tas upp på årsmötets agenda, det krävs en ändring i våra stadgar för att flytta årsmötet in i oktober.

Glad midsommar

Styrelsen i SviP

Maina, Eva, Kiki och Millan

 

 

 

 

16 Jun 2015

Go back to top