Månadsbrev Januari 2022

God fortsättning på nya år 2022 önskas alla SviP vänner.

Ett nytt år har ånyo startar i pandemins tecken. Cypern har tyvärr fått stor smittspridning, så det är bara att vara försiktig, tvätta händerna och hålla avstånd. Vaccinpass och munskydd och ibland ID som pass/körkort är det som krävs över allt för att klara dagliga inköp samt vid restaurangbesök och andra inrättningar.

Fem styck självtest kan hämtas ut på Apotek, utan någon kostnad, om man är bosatt här på Cypern och är ansluten till Geasys sjukförsäkringssystem.

Vad som gäller framöver publiceras löpande i lokala dagspressen och även UD försöker hänga med i svängarna. En ny variant av viruset har upptäckts på Cypern den har inte fått något eget namn ännu, kallas för deltacrom för tillfället. Hur smittsam den är är ännu inte fastställt.

Tjugondedag Knut den 13 januari 2022 kl 14.00 kommer vi som är här att samlas utomhus vid hotell Anemis boulebanor.

Där kommer vi att dricka en kopp kaffe eller någon annan medhavd dryck och ha lite ”knytis” på medtagna godsaker.

Tillsammans planerar vi när, var och hur vi vill träffas i januari och februari månad.

Efter kaffe och samtal blir det boule för de som vill.

Anmäl dig till [javascript protected email address] om du kommer så vi har stolar till alla och vet om du har bakat något gott.

Hotell Anemi kommer att stänga hotellet på söndag den 9 januari vilket också många andra hotell gör heller redan har gjort. Receptionen kommer att vara öppen. SviP har fått lov att träffas vid boulebanorna även då hotellet är stängt och där kommer att finns stolar och bord samt tillgång till banorna.

Bättre tider kommer, efter regn kommer ju solsken.

Styrelsen

9 Jan 2022

Go back to top