Månadsbrev December 2018

Vi vill hälsa alla nya medlemmar välkomna till vår vänskapsförening SviP.

Nya styrelsen i SviP har beslutat följande arbetsfördelning, sekreterare Annika Jonsson, kassör Linda Feldt, aktivitetsansvarig Stig Nyberg och ansvarig för Cyperninfo Kiki Christodoulou.

Som nu webmaster har styrelsen utsett Kerstin Åkerberg, vi söker nu en medarbetare till Kerstin som vill jobba parallellt med Kerstin, är du intresserad anmäl dig till [javascript protected email address].

Millan har lämnat styrelsen då hennes plan är att flytta åter till Sverige.

Hotell Anemi håller stängt fram till 31 mars 2019 för ombyggnation, hotellet bygger till en fjärde våning. Under tiden hotell Anemi är stängt kommer våra inomhus aktiviteter bridge, föredrag och tisdagssoffan mm att flyttas till 5th Floor, en restaurang vi tidigare varit på som nu hälsar oss välkomna åter. Boulebanorna kommer att finns tillgängliga med ingång från hotell Anemis parkeringsplats där banorna finns, se vidare under rubriken aktiviteter.

Fler medlemmar har nu aktiverat sig i vår verksamhet. Sven har tagit på sig att hålla i våra månadsluncher, Annika och Bosse håller i aktivitetsgruppen för att finna nya aktiviteter. Stig, Eva och Lars håller i tisdagssoffan samt föredragshållare till våra tisdagskvällar. Ny ansvarig för onsdagsgolfen på Secret Valley är Hasse med Kerstin och Berit som assistenter. Under rubriken ”Aktiviteter” hittar du vilka som ansvarar för respektive aktivitet och hur du anmäler dig.

Medlemsavgiften för år 2019 är € 20 per person, oförändrad sedan föregående år. Har du inte betalat medlemsavgiften för nya året 2019 kan det göras det via betalningssystemet ”payson” eller direkt till vårt bankkonto Adress SWEDISH ASSOC. OF PAFOS AREA, SVIP PO Box 60596, 8105 Pafos, Cypern Bank Bank of Cyprus, Branch Paphiako, kontonummer 357 022 769 001 Vid betalning från annat land BIC-kod (bank) BCYPCY2N IBAN CY4000 2001 9500 0035 7022 7690 01 Mottagar ID (ange ditt namn)

Våra intäkter, där medlemsavgifterna utgör huvuddelen, används till avgifter för vår hemsida och medlemssubventioner i samband med vissa sammankomster samt välgörenhet. Tack till alla som betalar medlemsavgiften.

Barnverksamheten ”Children Care Center” har vi stöttat under de senaste åren genom insamling av kopparmynt, lotterier, del av medlemsavgifter etc. De tar hand om alla barn mellan 6-12 år som inte har någon vuxen hemma när skolan slutar. Barnen får ett näringsrikt mål mat, här finns ju ingen matbespisning i skolan, därefter kontrolleras att hemläxan görs innan barnen kan övergå till andra aktiviteter tills någon vuxen kommer och hämtar barnet. Upp till 80 barn i Pafosområdet är beroende av denna verksamhet och tack vare Children Care Center ser vi inga barn ensamma på gatorna i Pafos.

Årets bidrag, € 1200, har barnverksamheten föreslagit att det ska användas för teaterlektioner till barnen. Tidigare års bidrag har använts till inköp av datorutrustning, besök på Zoo, medverkan i 2017 års karneval, teaterbesök och nu till teaterlektioner för barnen.

Ett stort TACK till alla medlemmar som deltagit i våra aktiviteter och som stödjer oss. De flesta av våra medlemmar har rest till familjer i hemlandet och firar helgen tillsammans med nära och kära, men några av oss finns kvar på ön och firar här. Vill du fira in nya året med oss i Pafos den 31 december 2018 anmäl dig på nedanstående blankett senast den 15 december 2018. Program för kvällen hänger lite på hur många vi blir och om någon kommer med egna förslag, alla idéer till en trevlig kväll är välkomna.

Styrelsen Maina, Annika, Kicki, Linda och Stig

Vi önskar er alla GOD JUL och ett riktigt Gott Nytt År 2019 och ser fram emot att möta er alla igen under det nya året.

 

 

9 Dec 2018

Go back to top