Månadsbrev April 2020

Krigstillstånd mot Corona råder över världen. Här på Cypern har man agerat snabbt och stängt skolor, caféer, restauranger, frisörer, nagel/massagetjänster, gudstjänster, idrottsplatser och som även innefattar golfbanorna, andra ej nödvändiga affärer. Endast på cypern bosatta personer släpps in i landet. På kontoren får man inte jobba mer en fem stycken i samma rum. Bankerna släpper in folk efter samma princip. Polisen bevakar att reglerna efterföljs och lokalbefolkningen verkar ta restriktionerna på största allvar. På lördag stänger de flesta hotell i Pafos, vet i dagsläget inte om det gäller alla hotell på ön. Idag den 19/3 finns nu 58 smittade av Coronaviruset på Cypern. Bevis på att du är registrerad bosatta på Cypern eller innehar cypriotiskt pass krävs för att släpps in i landet.

Med anledning av ovanstående ställer SviP in alla aktiviteter under våren år 2020.

För oss som finns kvar på Cypern föreslår vi att ni anmäler er via email till svipafos@gmail.com Ange var du bor och ett mobilnr, om du behöver hjälp med något eller vill hjälpa andra. På så sätt kan vi hålla kontakt och nå varandra enklare när behov finns.

På hemsidan fortsätter vi hålla oss uppdaterade om vad som händer i cypriotiska samhället.

Håll ut bättre tider väntar.

Styrelsen

Maina, Kiki, Linda och Stig

19 mar 2020

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery