Månadsbrev April 2019

Efter en ovanligt våt inledning på året står nu Cypern i full blom, allt är grönt, fullt med vilda blommor i alla färger. Tulpanfestival i Polemi startar kl 13.00 den 31 mars, ett populärt utflyktsmål. Fjärilar från Israel har kommit i stora moln och landat på Cypern och svalorna svävar i luften, en härlig tid på vår vackra ö.

Glöm inte, att söndagen den 31 mars har vi bytt till sommartid.

EOKA-dagen firas den 1 april, militärer och skolbarn går i parad i Pafos framför kolonialbyggnaderna och stadshuset på Makarios Avenue. EOKA var en underjordisk, grekcypriotisk gerillaorganisation på Cypern som under Georgios Grivas stred emot det brittiska kolonialväldet 1955-1959. Striderna inleddes den 1 april 1955. Alltså inget aprilskämt utan en viktig historisk dag för Cypern och firas numera som Cyperns nationaldag.

PÅSKBUFFÉ på hotell Anemi söndag den 14 april start kl 17.00. Vi anordnar en påskbuffé tillsammans med nyöppnade restaurangen på Anemi. Vill du hjälpa till att baka något gott till kaffet, bidrag med en vinst till lotteriet eller på annat sätt hjälpa till anmäl ditt bidrag till [javascript protected email address] gärna före den 7/4. Separat inbjudan kommer.

UTFLYKT till TROODOS och några av de målade kyrkorna på UNESCOS VÄRLDSARVSLISTA, buss avgår den 6 april kl 08.30 från ANEMI hotell. Sista anmälningsdag tisdag den 2 april, se separat inbjudan och anmälningsblankett.

Hotell Anemis konferensrum öppnar för våra aktiviteter söndagen den 7 april.

BOULE Varje måndag och torsdag kl 9:45 samling vid hotell Anemis boulebanor. Från och med den 8 april håller hotellet med kaffe, tills dess får vi ta med eget fika.

BOKCIRKEL Nästa träff blir den 7 april, KL 15:00 på hotell Anemi. Tills dess ska vi läsa boken, SWEDE HOLLOW av Ola Larsmo, "Swede Hollow är ett lågmält och innerligt porträtt av svenskarna i den nya världens slum, och en bekräftelse av romansens styrka som konstform" DN Boken handlar om en brokig skara svenskar som emigrerat till USA. Om du är intresserad av att vara med så anmäl till Christel christel.carlborg@live.se. Du är välkommen även om du inte läst boken. BOKHYLLAN Kom till hotell Anemi den 9 april kl 17.30, bokhyllan öppnar på nytt när vi har årets första föredrag i konferensrummet på hotellet. Övriga tid tala med receptionen på hotellet så får du tillgång till bokhyllan.

BRIDGE Varje måndag spelar vi bridge kl 17.00-19.30 på 5th Floor och från den 8 april på hotell Anemi, kvällen avslutas med en gemensam måltid för alla som vill. Anmäl dig senast lördag till [javascript protected email address] om vi inte fått din bekräftelse från senaste speldag.

FÖREDRAG restaurang 5th Floor tisdag den 2 april kl 18.00 Visby på 1230-1350 talet en av Europas rikaste städer. Anette Stjernström, som varit verksam som guide på Gotland i 20 år, tar oss med på en tur genom öns historia fram till dagens Gotland. Hon talar också om hur ön, som är Östersjöns största, lever på turism, jordbruk och livsmedelsförädling. Samt givetvis kalksten som förädlas i en av Europas modernaste fabrik, Cementa. Ingen föranmälan, vi avslutar med mingel och ett glas vin, pris 5 €.

FÖREDRAG hotell Anemi tisdag den 9 april kl 18.00. Återblick från 50 år i svenska näringslivet. Calle Ridderstråhle kommer att tala om episoder, händelser, processer etc. från vardagen under sina 50 år i det svenska näringslivet. Ingen föranmälan, vi avslutar med mingel och ett glas vin, pris 5 €.

FÖREDRAG på hotell Anemi tisdag den 16 april kl 18.00. En översikt av tusen år av Medelhavshistoria. Sune Olsson ger oss en översiktlig struktur på över 1000 år av medelhavshistoria, samt förklarar ett och annat. Ingen föranmälan, vi avslutar med mingel och ett glas vin, pris 5 €.

GOLF Svenskgolfen på Secret Valley spelas varje onsdag och på Minthis Hills varje fredag under april. Föranmälan krävs, se under rubriken golf på hemsidan.

GUDSTJÄNST Den 14 april håller Skandinaviska kyrkan gudstjänst kl 15.00 på hotell Anemi.

VANDRINGAR tisdagar kl 10.00 Vandringarna tillsammans våra norska vänner pågår varje tisdag och publiceras före varje tisdag.

GLAD PÅSK Styrelsen

25 Mar 2019

Go back to top