Månadsbrev april 2018

 

Påskfirande för många religioner har startat. Helgen efter inleds påskfirandet här på ön. Påsken räknas som den viktigaste av alla helger. Fullt med harar, kycklingar och påskägg i gathörnen.

EOKA-dagen firas den 1 april, militärer och skolbarn går i parad i Pafos framförkolonialbyggnaderna och stadshuset på Makarios Avenue. EOKA var en underjordisk, grekcypriotisk gerillaorganisation på Cypern som under Georgios Grivas stred emot det brittiska kolonialväldet 1955-1959. Striderna inleddes den 1 april 1955. Alltså inget aprilskämt utan en viktig historisk dag för Cypern och firas numera som Cyperns nationaldag.

Tulpanfestivalen i Polemi inleds kl 13.00 den 1 april och är ett populärt utflyktsmål.

Mars månad avslutades med en trevlig stadsvandring. Ulla guidade oss och vi fick en uppdatering av både gamla och nya Pafos stadskärna.

 

 

Påskbuffén var välbesökt och stämningen var hög, trevligt att så många kom.

Dagen började med sommartid och gudstjänst med levande musik av norsk organist och hennas välsjungande man. En trevlig fridfull samvaro.

 

 

Fotbollsresan till Larnaca blev lyckad, svenska U-21 landslaget vann med 1-0 i slutminuten över Cypern. Vi tackar Lars E för en väl organiserad utflykt.

BOULE

Varje måndag och torsdag kl 9:45 samling vid hotell Anemis boulebanor. Föranmälan krävs, Aina och Bengt kommer den 10 april och tar över efter Monica och Stig. Telefonnummer finns under rubriken aktiviteter.

BOKHYLLAN

Kom till hotell Anemi den 3 april kl 17.30, bokhyllan är öppen när vi har föredrag. Övriga tid tala med receptionen på hotellet så får du tillgång till bokhyllan.

BRIDGE

Varje måndag spelar vi Bridge kl 17.00-19.30 på hotell Anemi, kvällen avslutas med en gemensam måltid för alla som vill. Anmäl dig senast söndag till [javascript protected email address] om vi inte fått din bekräftelse från senaste speldag.

FÖREDRAG hotell Anemi tisdag den 3 april kl 18.00

Trumps-, Putins- och min egen värld. En betraktelse  om mognadsutvecklingen i världen och i Sverige just nu av Sune Olsson.

Ingen föranmälan, avgift 5 €. I avgiften ingår ett glas vin och lite snacks samt eftersnack.

GOLF

Svenskgolfen på Secret Valley spelas varje onsdag och på Minthis Hills varje fredag under april. Föranmälan krävs, se under rubriken golf på hemsidan.

KULTURDAG start vid entrén till mosaikerna i Pafos hamn lördag den 14 april kl 9.30.

Guidad tur med Ulla. Pris € 5 + inträdesavgift, ta med pass om du vill vara säker på att få pensionärspris som är 2,40 €.

Föranmälan på bifogade formulär.

MEDLEMSMÖTE tisdag den 17 april på hotell Anemi kl 18.00.

Uppföljning av vår verksamhet, finns önskemål om nya aktiviteter etc. Vi kommer att skicka ut en separat inbjudan och en agenda samt enkät.

VANDRINGAR tisdagar kl 10.00

Vandringarna tillsammans våra norska vänner pågår varje tisdag och publiceras före varje tisdag.

 

GLAD PÅSK

 

Styrelsen

Maina, Annika, Kiki, Millan och Linda


29 mar 2018

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery