MÅNADSBREV DECEMBER 2022

 

Nå er SviP blitt en skandinavisk forening. Vi har både svenske,danske,finske og norske medlemmer . Det er veldig hyggelig og berikende for foreningen.

Fram til nå har vi 70 betalende medlemmer for 2023. Vi håper at vi kan nå,  hundretallet ved utgangen av 2022. Målet er ikke å ha flest mulig medlemmer, men medlemmer som har en reel tilknytning til Kypros og Paphos. Det skaper et bedre samhold i medlemsgruppen og bidrar også til at vi ser mer fram  til våre ulike møtepunkter i foreningen.

Imidlertid er det hyggelig at flere som har flyttet tilbake til moderlandet fortsatt ønsker å være medlemmer og støtte SviP. Kanskje bidrar denne forbindelsen til at de fortsetter å komme tilbake for å besøke Kypros, Paphos og SviP.

Vårt samarbete med resebyråer och facebook berikar också vår förening och bidrar till att fler aktiviteter  kan anordnats. Mycket kommer att hända i Pafos nästa år, ett Universitet med 7000 studenter är under uppstart, flera små museum är planerade att öppna i gamla stan.

 

Nedan översatt till Svenska via Google translate:

Nu har SviP blivit en skandinavisk förening. Vi har både svenska, danska, finska och norska medlemmar. Det är mycket trevligt och berikande för föreningen.

Hittills har vi 70 betalande medlemmar för 2023. Vi hoppas att vi kan nå hundra i slutet av 2022. Målet är inte att ha så många medlemmar som möjligt, utan medlemmar som har en verklig koppling till Cypern och Paphos. Det skapar bättre sammanhållning i medlemsgruppen och bidrar också till att vi ser mer fram emot våra olika träffpunkter i föreningen.

Det är dock trevligt att flera personer som flyttat tillbaka till moderlandet fortfarande vill vara medlemmar och stödja SviP. Kanske hjälper denna koppling dem att fortsätta komma tillbaka för att besöka Cypern, Paphos och SviP.

Vårt samarbete med resebyråer och Facebook berikar också vår förening och bidrar till att fler aktiviteter anordnas. Det kommer att hända mycket i Pafos nästa år, ett universitet med 7 000 studenter är under uppbyggnad, flera små museer planeras att öppna i gamla stan.

På årsmötet beslutades att vi ska fortsätta utvecklingen av nya hemsidan , köpa in de tjänster som behövs och supporta både Children Care Center och kommande årsmöten.

Föreningens kassa och banksaldo är idag totalt € 2251.

 

Tisdag den 6 december kl 17.00, Skandinaviska Kyrkan kommer på besök.

Vi träffas i matsalen i gamla byggnaden på Hotel Anemi.

Kaffe och lusebulle serveras när Prästen Gertrud kommer på besök och berättar om kyrkans verksamhet på Cypern.

 

Månadslunch fredag den 9 december kl 13.00

Vi avslutar året med en månadslunch, separat inbjudan kommer.

 

Jul och nyår

Är du kvar i Pafos över jul och nyår och vill ha sällskap, hör av dig till [javascript protected email address]

 

Med dessa ord vill tacka alla för i år och hoppas på ett händelserikt NYTT ÅR.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Maina, Kiki, Kurt, Marit och Eva

 

27 Nov 2022

Go back to top