Karneval, Green Monday 23 februari 2015

Karneval

Nu har städerna på Cypern börjat få upp festivalstämning genom att dekorera rondeller och offentliga ställen med märkliga figurer och flaggspel.

Karnevalen är en 10-dagars period med nöjen och mat som startar 50 dagar före grekisk-ortodoxa fastan. Första veckan kallas ”Kött veckan” sista veckan för att äta kött och under andra veckan ”Ost veckan” sista veckan för att äta ost och mejeriprodukter. Karnevalens festligheter inleds torsdagen i köttveckan i år den 12 februari med ”Karneval – kungens intåg i staden" kl 15.00, plats G.Dhigenis Ave., Arch. Makarios str.

Lördag 21 februari. Kl 15:00 "Pafos Grand Carnival Parade" också uppe vid paradgatan Gr. Dhigenis Avenue.

Green Monday 23 februari 2015

Green Monday är första dagen av fastan och helgdag, en dag av lek, skratt och vegetarisk pick-nick. Gröna måndagen eller "Kathara deftera" som på grekiska betyder ren måndag följs av en femtio dagars fasteperiod då de grekisk-ortodox kristna inte äter kött eller mejeriprodukter. Många aktiviteter pågår denna dag som traditionella danser, mat, tävlingar och drakflygning. Cypriotiska familjerna samlas på stränder och pick-nick områden för att fira.

Påskafton

På svenska påskafton den 4 april 2015 kommer vi att bjuda in till påskbuffé, en vecka senare infaller den grekisk-ortodoxa påsken som firas stort här på Cypern, mer information kommer närmare påsk.

Ost & vinprovning

Med anledning av karnevalen den 21 februari flyttar vi vin & ostprovningen till lördagen den 28 februari 2015 kl 18.00, sista anmälningsdag söndag den 22 februari 2015.

Välkomna

Styrelsen i SviP

Maina, Eva, Kiki och Millan
 

8 feb 2015

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery