GOLF I PAFOSOMRÅDET

Pafosområdet har för närvarande tre fina 18-hålsbanor och en nio-hålsbana. I september öppnas en ny 18-håls bana på Secret Valley. Det ordnas ”svenskgolf” på Minthis Hills (se www.cyprusvikinggolf.eu) av Lars-Åke mfl. Men svenskar är medlemmar på alla de olika klubbarna och spelar också i deras respektive tävlingar. Härom veckan var 13 svenskar och spelade med ett 40-tal engelsmän en 9-håls runda på Secret Valley som avslutades med gemensam middag. En mycket lyckad tillställning.

Det är relativt dyrt att spela golf och krisen på Cypern har ännu inte slagit igenom på green fee avgifterna. Minthis Hills har inför högsäsongen nu på våren 2013 höjt green fee från EUR 65 till EUR 85 för att en vecka senare ge en rabatt på alla till EUR 68. Irrationellt?

 Man kan välja att bli fullvärdig medlem i klubbarna eller att bli ”assossierad medlem” genom att köpa ett rabatthäfte med green fees 20 eller 30 stycken. Dessa rabattkort är personliga och MÅSTE användas inom ett kalenderår. Detta betyder att man kan inte låta någon annan i familjen eller gäster använda de egna rabattkorten. Medlemstalen i klubbarna är lågt. Svårt att få några tillförlitliga uppgifter med det lär inte överstiga 200 personer per klubb för fullvärdiga årsmedlemmar. Klubbarna ägs inte av medlemmarna utan av de stora lokala byggherrarna och alla golfbanor är byggda i anslutning till villaanläggningar med eller utan resorts. Bara ett av dessa projekt har ännu en stor anläggning av hotell, hus och lägenheter ( Aphrodite Hills). De andra är ”prospects” och vem vet vad Cypernkrisen kommer att betyda för projekten.

Med detta i åtanke kommer det att bli spännande att följa vad Secret Valley kommer att sätta för medlemsavgift för helår och för säsongsboende spelare när de öppnar sin nya bana. Kanske kommer de upp med en intressant lösning. Hoppas kan man ju alltid.

Om du är medlem i en svenk golfklubb betalar den en del av avgiften till Svenska Golfförbundet som inkluderar en individuell golfförsäkring innefattande olycksfall- och ansvarsförsäkring hos Folksam. Denna försäkring gäller på alla klubbar i Europa om klubben är med i det lokala golfförbundet. Försäkringen omfattar inte stöld av utrustning etc. Du kan hos din lokala svenska golfglubb be att få ett Certificate of Insurance som  kan vara bra att ha om något händer här på Cypern.

 

14 May 2013

Go back to top