GOLF I PAFOSOMRÅDET

Pafosområdet har för närvarande tre fina 18-hålsbanor och en nio-hålsbana. I september öppnas en ny 18-håls bana på Secret Valley. Det ordnas ”svenskgolf” på Minthis Hills (se www.cyprusvikinggolf.eu) av Lars-Åke mfl. Men svenskar är medlemmar på alla de olika klubbarna och spelar också i deras respektive tävlingar. Härom veckan var 13 svenskar och spelade med ett 40-tal engelsmän en 9-håls runda på Secret Valley som avslutades med gemensam middag. En mycket lyckad tillställning.

Det är relativt dyrt att spela golf och krisen på Cypern har ännu inte slagit igenom på green fee avgifterna. Minthis Hills har inför högsäsongen nu på våren 2013 höjt green fee från EUR 65 till EUR 85 för att en vecka senare ge en rabatt på alla till EUR 68. Irrationellt?

 Man kan välja att bli fullvärdig medlem i klubbarna eller att bli ”assossierad medlem” genom att köpa ett rabatthäfte med green fees 20 eller 30 stycken. Dessa rabattkort är personliga och MÅSTE användas inom ett kalenderår. Detta betyder att man kan inte låta någon annan i familjen eller gäster använda de egna rabattkorten. Medlemstalen i klubbarna är lågt. Svårt att få några tillförlitliga uppgifter med det lär inte överstiga 200 personer per klubb för fullvärdiga årsmedlemmar. Klubbarna ägs inte av medlemmarna utan av de stora lokala byggherrarna och alla golfbanor är byggda i anslutning till villaanläggningar med eller utan resorts. Bara ett av dessa projekt har ännu en stor anläggning av hotell, hus och lägenheter ( Aphrodite Hills). De andra är ”prospects” och vem vet vad Cypernkrisen kommer att betyda för projekten.

Med detta i åtanke kommer det att bli spännande att följa vad Secret Valley kommer att sätta för medlemsavgift för helår och för säsongsboende spelare när de öppnar sin nya bana. Kanske kommer de upp med en intressant lösning. Hoppas kan man ju alltid.

Om du är medlem i en svenk golfklubb betalar den en del av avgiften till Svenska Golfförbundet som inkluderar en individuell golfförsäkring innefattande olycksfall- och ansvarsförsäkring hos Folksam. Denna försäkring gäller på alla klubbar i Europa om klubben är med i det lokala golfförbundet. Försäkringen omfattar inte stöld av utrustning etc. Du kan hos din lokala svenska golfglubb be att få ett Certificate of Insurance som  kan vara bra att ha om något händer här på Cypern.

 

14 maj 2013

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery