Elfride Weitkämper 1941 - 2020

Många har säkert på ryktets vägnar hört att Elfi har gått bort. Hon hittades död i sin säng, förmodligen en hjärtinfarkt.

Det känns lite svårt att förstå. Elfi som var så levande, så full av energi och engagerad i det mesta som hände. Motionsgymnastik, konserter, engelska klubben, tyska kyrkans hjälpverksamhet, att läsa grekiska, hon älskade att dansa och säg minigolf så ställde Elfi upp. Som revisor i Svip var hon till stort stöd för föreningen och dess kassör. Var hon inte hemma på Cypern så besökte hon barn och barnbarn i Sverige och Tyskland eller så var hon i London och gick på teater. Friidrott var ett av hennes stora intressen och lyckan var stor när hon kunde åka iväg till OS i London 2012.

Senast vi sågs visade hon upp sitt nyrenoverade badrum och nästa steg var att måla om rummen. Alltid full fart och nya idéer även om hon de senaste åren tillstod att hon faktiskt vilade en stund varje dag och försökte att hålla regeln att bara delta i en aktivitet per dag.

Resorna och aktiviteterna har varit många och vi är säkert många som tänker på Elfi när hon nu gör sin sista resa. Hon reser hem till familjegraven i Tyskland. Vi tänker på barn och barnbarn och hoppas att de trots coronatider kan ta ett farväl av Elfi. Vi andra, vi är med er i tankarna

 

elfriede-tyska-kyrkan.pdf

3 May 2020

Go back to top