Cyperninfo från Cyperns ambassad i Stockholm

Rubriker i oktobernumret:

 

Presidenten träffar rådets ordförande

Europeiska rådets ordförande, Herman Van Rompuy, besökte Cypern den 15 oktober. Då samtalade han med president Anastasiades och den cypriotiska regeringen bland annat om utvecklingen i Cypernfrågan och Cyperns ekonomi.

 

Cypern godkänner FN-uppdrag

Den cypriotiska regeringen har godkänt att en bas inrättas på ön, till stöd för det uppdrag som FN och det internationella samarbetsorganet OPWC har att övervaka förstörelsen av Syriens lager av kemiska vapen och utrustning för att framställa kemiska vapen.

 

Stor tillgång på cypriotisk naturgas bekräftas

Resultaten av provborrningarna i Afroditereservoaren, block 12 i Cyperns exklusiva ekonomiska zon, EEZ, visar att det finns betydande mängder utvinningsbar naturgas, med viktig hög produktionskapacitet.

 

Cyperns nationaldag den första oktober

Cyperns nationaldag firas den 1 oktober till minne av självständigheten. President Anastasiades talade om invasionen och den fortsatta ockupationen av den norra delen av ön och om den ekonomiska krisen.

 

Cyperns maritima konferens 2013

Sjöfartsnäringen har varit en av Cyperns mest framgångsrika exportbranscher, eftersom landet har privilegiet att vara ett av världens mest inflytelserika nav för rederibranschen. Den 7 oktober invigdes konferensen "Maritime Cyprus 2013".

 

Forskningsrön om cancer

Forskningsresultat vid laboratoriet för utvecklingsbiologi och nanobioteknologi vid Cyperns universitet kan få betydelse för behandling av cancer.

 

Samtal med Kuwaits kronprins

När Cyperns president Nikos Anastasiades gjorde ett officiellt besök i Kuwait 8-9 oktober förde han samtal med kronprinsen Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah och ledamöterna i de två ländernas delegationer.

 

Genombrott för religionsfriheten i Cypern

FN:s särskilda rapportör om religionsfrihet Heiner Bielefeldt välkomnar ett viktigt genombrott i Cypern efter några unika interreligiösa aktiviteter.

 

Europeiska kommissionens lägesrapport om Turkiet

Det som sagts om i de tidigare rapporterna upprepas: Turkiet uppfyller fortfarande inte EU:s krav i  Cypernfrågan! 

 

http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/key_documents/2013/package/brochures/turkey_2013.pdf

 

 

Läs nyhetsbrevet:

http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/embassy_stockholm.nsf/7E2223A8A1DEA16AC1257C230052029E/$file/Cypern%20Nyheter%2010-13.pdf

 

 

15 nov 2013

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery