Cyperninfo från ambassaden i Stockholm februari 2014

Rubriker i februarinumret:


Fredssamtalen återupptas
Cyperns president Nikos Anastasiades och den turkcypriotiska ledaren Dervis Eroglu har formulerat en gemensam avsiktsförklaring och enats om att återuppta förhandlingarna om en lösning av Cypernfrågan.

Internationella samfundet välkomnar samtal
FN, Vita huset, EU och en rad andra välkomnar att ledarna för de båda befolkningsgrupperna enats om att återuppta förhandlingarna för ett enat Cypern.

Förhandlarna för samtal i Aten och Ankara
Den grekcypriotiska förhandlaren träffade statssekreteraren vid turkiska utrikesministeriet i Ankara. Samma dag träffades den turkcypriotiska förhandlaren och statssekreteraren vid grekiska utrikesministeriet i Aten.

Religiösa ledare välkomnar samtal
Cyperns ärkebiskop och Cyperns islamiska mufti har tillsammans med andra religiösa ledare i Cypern uttryckt sitt stöd för samtalen som syftar till en återförening av ön.

Trojkans tredje kvartalsgranskning
Cyperns ekonomiska anpassningsprogram är fortfarande på rätt spår med det makrofinansiella utfallet bättre än väntat. Det är den samlade bedömningen som gjordes efter en tredje granskning av trojkan av internationella långivare, dvs EU-kommissionen, Europeiska centralbanken och Internationella valutafonden.

DIKO-partiet lämnar regeringskoalitionen
Centralkommittén för demokratiska partiet, DIKO, har beslutat att lämna regeringskoalitionen på grund av oenighet om president Anastasiades hanteringen av Cypernfrågan.

Avtal med Norge mot dubbelbeskattning
En konvention undertecknades i februari mellan Cypern och Norge om att undvika dubbelbeskattning och förhindra skatteflykt när det gäller skatter på inkomst.

Enighet om att skydda en bergskedja
Grekcypriotiska och turkcypriotiska politiska partier har enats om att det behövs akuta åtgärder i ett stenbrott i Pentadaktylos bergskedja i norra Cypern.

Besöker Heliga stolen
Cyperns president var på officiellt besök i Vatikanstaten den 15-16 februari, där han träffade påven Francis vid påveämbetet den Heliga stolen.

Besök i Israel och hos palestinska myndigheten
Cyperns utrikesminister besökte Israel och den palestinska myndigheten i februari.

Utrikesministern besöker Serbien och Montenegro
Cyperns utrikesminister träffade Serbiens president, vice premiärminister och utrikesminister och i Montenegro togs han emot av statsministern och talmannen och hade möten med höga tjänstemän.

Visste du att…
Om Medelhavsmuseet i Stockholm och den svenska Cypernexpeditionen 1927‐ 1931.


Läs nyhetsbrevet:

http://www.mfa.gov.cy/mfa/embassies/embassy_stockholm.nsf/ecsw26_se/ecsw26_se?OpenDocument

19 mar 2014

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery