cyperninfo från ambassaden i Stockholm december 2013

Rubriker i decembernumret:

Presidenten tar upp Cypernfrågan på EU-toppmöte

Cyperns president Nikos Anastasiades informerade sina kolleger i EU-toppmötet den 20 december om det aktuella läget i Cypernfrågan.

Utrikesministern deltog i Rådet för utrikespolitiska frågor

Rådet för utrikesfrågor sammanträdde i Bryssel den 16 december.

Samarbete inom energisektorn gagnar palestinier

Palestinierna kan dra nytta av samarbetet mellan Cypern och Israel inom energisektorn.

Presidentens besök i Kairo

Den 12 december undertecknade Cyperns president Nikos Anastasiades viktiga avtal som stärker de bilaterala förbindelserna mellan Cypern och Egypten.

Medelhavsgrupp har etablerats

EU:s sju medlemsstater vid Medelhavet etablerade en informell grupp, Med Group, den 16 december vid ett möte för staternas utrikesministrar.

Internationella dagen för mänskliga rättigheter

10 december är den internationella dagen för mänskliga rättigheter, en dag som har en speciell och viktig betydelse i Cypern.

Uppmuntrande indikationer även om olja

Sannolikheten att även kunna utvinna olja i block 12 i Cyperns exklusiva ekonomiska zon, EEZ, är cirka 20 procent, enligt Noble Energy, som har koncessionen för det havsområde där utvärderingsborrningar nu genomförts.

Medelhavskosten på Unescos lista över kulturarv

Den mellanstatliga kommittén för skydd av det immateriella kulturarvet beslutade den 4 december att skriva in Medelhavskosten på Unescos representativa förteckning över mänsklighetens immateriella kulturarv.

Turkiskt fartyg kränker Cyperns EEZ

I Cyperns territorialvatten, inom cypriotisk EEZ (Exclusive Economic Zone),  siktades i början av december det turkiska fartyget "Barbaros", som används för att undersöka om det finns kolväten.

Läs nyhetsbrevet:

http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/embassy_stockholm.nsf/B9C0E97FA6B874FAC1257C60003F9C8C/$file/Cypern%20Nyheter%2012-13.pdf

 

 

16 jan 2014

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery