Corona uppdatering

Glöm inte använda ansiktsmask.

Ministerrådet har beslutat att förlänga tiden för de åtgärder som beslutades den 27
november och förstärka/förändra med följande åtgärder, vilka träder i kraft fredagen den 11 december kl 06.00

  1. Gallerior och andra stora butiker över 500 kvm (exklusive livsmedelsbutiker) kommer att stängas. Livsmedelsbutiker har öppet för 1 person per 10 kvm alltså begränsat antal kunder.
  2. Cateringanläggningar stängs. Denna åtgärd gäller restauranger, krogar, kaféer, pubar,snackbarer och barer, cafeterior och catering anläggningar inom matsalar och / eller idrottsklubbar, kulturklubbar, föreningar, etc., med undantag för hämtning av mat . Det är underförstått att efter 21:00 är endast hemleverans tillåten. Cateringföretag på hotell och turistboende kan fungerar fram till kl. 21:00 endast för gäster som övernattar i dessa lokal. Cateringföretag på flygplatserna i Larnaca och Paphos är tillåtna att ha öppet.
  3. Gudstjänster och andra former av religiös tillbedjan på religiösa platser ska bara utföras utan medborgarnas närvaro. Religiösa ceremonier (bröllop, dop, begravningar) är tillåtna med högst 10 personer som deltar.
  4. Från och med nästa måndag 14 december, lektioner / kurser i offentligt och privat lyceum, Högskolor och högre utbildning läses upp online. Förskolor, Grund- och gymnasieskolor fortsätter att fungera normalt. Samtidigt i utöver avstängningen av sport och sociala aktiviteter för personer under 18 år ålder, som fortfarande är i kraft, avbryts driften av tillsynsinstitut.

Jag upprepar att ovanstående åtgärder kommer att träda i kraft fredagen den 11 december kl 6 på morgonen. Baserat på vår planering förblir de på plats till midnatt 31 december. Fram till dess kommer situationen att utvärderas för granskning åtgärder, förutsatt att den epidemiologiska bilden tillåter det.

Alla ovanstående åtgärder gäller inomhusområden där massamlingar och höga
kontakt observeras, nämligen där viruset sprids lättare. Med dessa
åtgärder vi försöker förhindra förvärring av situationen, nu när vi fortfarande
har chansen innan de epidemiologiska tillstånden blir irreversibla.
Beslut om åtgärder fattas utifrån information som ständigt förändras.

Cypern deltar i alla EU-samaerbeten för att få tillgång till vaccinet, staten har vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att ge möjlighet av gratis vaccination till alla cypriotiska medborgare som vill vaccineras.

Bifogar en länk med uttalande av hälsoministeren, Constantinos Ioannou, om beslutet av Ministerrådet för att begränsa pandemin.

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/eng

10 dec 2020

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery