Påminnelse! Utflykt fredag 3 november 2017

 

  

Avresa kl 08.30 från Anemi Hotell.

På begäran och tillsammans med våra norska vänner ordnar vi denna utflykt till borgen KOLOSSI och KOURION, byn MALIA med besök på vingård, byn VASA för lunch och vi besöker byn OMODOS på hemvägen.

Resan startar mot Limassol och vårt första stopp är den medeltida borgen Kolossi. Borgen byggdes ursprungligen i början av 1200-talet och tjänstgjorde som högkvarter för Johanniterridarna från Jerusalem ”the Grand Comandery of the Knights of the Order of St John of Jerusalem”. Senare på 1300-talet innehades borgen av Tempelriddarna ” the Knights Templar”, som under sin tid producerade och exporterade ett sött vin som blev känt som ”vin de Commanderie” (dagens Comandaria vin som är ett av de äldsta namngivna vinerna i världen).

Vi fortsätter till stadsstaten Kourion, en betydelsefull arkeologisk plats, där vi kan se Akilles hus och Gladiatorernas hus, den magnifika grekisk-romerska teatern som byggdes på 100-talet, den är idag fullständigt restaurerad och används idag för musik- och teaterföreställningar. (Eustolios hus håller på att renoveras).

Efter besöket på Kourion börjar vi klättringen mot Troodos till byn Malia där vi besöker den lokala vingården KEO, där vi får en rundvandring och vinprovning på några av produkterna och naturligtvis möjlighet att köpa vin.

Nu är det tid för lunch vid utkanten av byn Vasa på tavernan Ariadnes, det blir cypriotisk mat med vin, dryck och vatten.

Efter lunchen och på vägen tillbaks till Paphos stannar vi i byn Omodos, där vi fritt kan vandra runt en stund.

I priset 50 Euro ingår: (minimum 25 personer)

A/C buss

Ulla som guide

Inträde till Kolossi och Kourion

Lunch, vin på Ariadnes taverna i Vasa

Anmäl ditt deltagande på bifogade anmälningsblankett.
Sista anmälningsdag söndag den 29 oktober 2017.

 

Välkomna

Berit och Eva

 

25 Oct 2017

Go back to top