Bowls Kato Pafos 27 mars 2014

Planerna var att de som ville ha en trevlig samvaro med lätt motion och litet tävling, skulle spela boule en gång i veckan. Det visade sig lättare sagt än gjort i Paphos. Vi har därför kommit fram till att det spel som spelas av många engelsmän här, nämligen Bowls, skulle kunna passa. Bowls spelas på en bana med konstgjort underlag, oftast syntetisk matta, som är ca 1,8x15m. Spelet spelas utomhus hela året i Paphos. Det spelas med assymetriska klot med en diameter på knappt 15 cm, vilka på grund av sin ojämna viktfördelning inte rullar rakt utan "curlar". Kloten skall rullas på banan och placeras så nära ett litet målklot, kallat "jack", som möjligt. Man spelar singel eller i lag med 2,3 eller 4 spelare. Poängberäkning som i curling. Googla gärna på "bowls", för att läsa om reglerna, som är enkla.

Vi har nu reserverat banor hos Aliathon hotell, Theas Aphrodite Avenue , torsdag 27/3 kl. 10.00 - 12.30. Kostnaden är, efter förhandling, 6 euro/spelare för bana och klot. Varje spelare måste bära skor med slät sula. Klot finns på hotellet för max 15 spelare. Efter spelet kan vi träffas i hotellet's cafeteria.
Det vore trevligt om vi kunde få igång en bowlsektion, som kanske kunde utmana engelsmännen på sikt. Få svenskar har spelat bowl, men med litet träning borde det kunna gå bra. Vi har tills vidare bokat 4 torsdagar för att komma igång. Dessutom skall vi försöka få tag i en engelsk instruktör, men om inte det går till första torsdagen, får vi försöka ändå. Reglerna är, som sagt, enkla.
Intresserade kan höra av sig till ab.osswald@gmail.com eller ringa Aina  tel 99064941

Hälsar
Aina & Bengt Osswald

23 Mar 2014

Go back to top